Faili meçhuller davasına katılan Buldan: 'Eşimin katilleriyle yüzleşeceğim'

[Sesonline] Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'faili meçhuller' davasının ilk duruşmasına sağlık raporu göndererek katılmadı. Faili meçhul davasının ilk duruşmasına katılan BDP’li Pervin Buldan ise, Twitter'da''İlk defa eşimin katilleriyle yüzleşeceğim'' diye yazdı. 1993 yılında dönemin Altındağ Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın’ın öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan aralarında eski Emniyet Müdürü Mehmet Ağar’ın da bulunduğu 12 kişinin yargılanmasına bugün Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.Ağar’ın yanı sıra dönemin Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin, eski MİT yöneticisi, emekli Yarbay Korkut Eken ile özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın da aralarında bulunduğu 12 sanık yargılanıyor. İddianamede, şüphelilerin, “Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün faaliyetleri çerçevesinde adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası isteniyor. Duruşmadakisavunmasında konuşan Ayhan Çarkın, Ağar'a; “kendisi ‘duvardan tuğla çekersem herkes altında kalır’ demişti. Şimdi ben taşı yerinden oynattım, yüreği varsa o taşı çeksin, eteklerindekini döksün” dedi.

Ağar, rapor göndererek duruşmaya katılmadı. Duruşmaya BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldanda katıldı. Pervin Buldan, Twitter'da ''İlk defa eşimin katilleriyle yüzleşeceğim'' diye yazdı.

Olaydan 20 yıl sonra açılan davanın ilk duruşmasına, eşiSavaş Buldan’ı faili meçhul cinayete kurban veren BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da katıldı. Buldan, eşinin de katilleri olduğu iddia edilen sanıklarla ilgili duruşmadan twitler paylaştı. Buldan, şu tweetleri yazdı:

» » "Mehmet Ağar bugün, Altındağ Nüfus Müdürüyken katledilen Mecit Baskın olayından yargılanacak. Adliyedeyiz."

» » "Duruşma henüz başlamadı. Bu davadan tutuklu bulunan Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu’nu bekliyoruz. Bu iki isim aynı zamanda Savaş Buldan'ın da katilleri. İlk defa eşimin katilleriyle yüzleşeceğim."

» » "Korkut Eken ve Ercan Ersoy da burada. Tam bir katiller serisi."

» » "Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu geldiler. İçimde fırtınalar kopuyor..."

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR 

Ağar’ın yanı sıra dönemin Özel Harekat Daire Başkanvekiliİbrahim Şahin, eski MİT yöneticisi, emekli Yarbay Korkut Eken ile özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın da aralarında bulunduğu 12 sanık yargılanıyor. İddianamede, şüphelilerin, “Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün faaliyetleri çerçevesinde adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası isteniyor. İddianame, dönemin Altındağ Nüfus Müdürü Baskın’ın 30 Eylül 1993 tarihinde kaçırılıp, Gölbaşı-Haymana Yolu yakınlarında öldürülmesine ilişkin düzenlendi. İddianamede, Baskın cinayetinin, Mehmet Ağar’ın bilgisi, İbrahim Şahin’in talimatıyla özel timciler tarafından işlendiği iddia ediliyor.


ÇARKIN'DAN AĞAR'A ÇAĞRI

Duruşmaya katılan Eken, savcılık ifadesini tekrarladı ve suçlamaları kabul etmedi. 
Çarkın ise savunmasında, Ağar ile ilgili beyanlarda bulundu. Çarkın, “Kendisi ‘duvardan tuğla çekersem herkes altında kalır’ demişti. Şimdi ben taşı yerinden oynattım, yüreği varsa o taşı çeksin, eteklerindekini döksün” dedi.

Susurluk davasının tutuklu sanığı eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın, Abdülmacit Baskın'ın öldürülmesiyle ilgili davada verdiği ifadede çarpıcı açıklamalarda bulundu. 90'lı yıllardaki cinayetlerin MGK kararıyla işlendiğini ileri süren Çarkın "tertemiz ve namuslu olan Kürt toplumu karşımıza bölücü olarak getirildi ve zulüm gördü" dedi.

Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in “Devlet rutinin dışına çıktı” şeklinde açıklamalar yaptığını hatırlatan Çarkın, “93-95-96 yıllarında görev yapan bütün özel harekatçıların tamamının burada şüpheli olması lazım.

‘Devlet rutini dışına çıktı’ diyen Demirel ve Kürt işadamları listesiyle ilgili olarak da Çiller’in burada yargılanması gerekir. İnşallah bir gün burada sanık olarak yargılanırlar” dedi.

Editör: TE Bilişim