~~Habervaktim.com’un edindiği bilgilere göre, birçok ilde mobil tahsilat büroları kurarak hizmeti halkın ayağına getiren(!) terör örgütü, halka daha hızlı sözde adalet dağıtmak(!) için de mahkeme sayılarını artırıyor. Birçok ilde kent içerisinde kontrol noktaları oluşturan terör örgütü, ilçelerde güvenliği (!) sağlamak için de silahlı araç devriyelerini sabah akşam dolaştırıyor.

MOBİL BÜROLAR ARTTI

Doğu’daki bütün illerde esnafa vergi kesmeye başlayan örgüt, bunların tahsilatı konusunda da vatandaşın zorluk yaşamaması içini elinden gelen kolaylığı gösteriyor. Bütün illerin merkezi noktalarında mobil tahsilat büroları açan örgüt, bu şekilde hizmeti halkın ayağına kadar götürüyor. Vatandaşların da bildiği bu bürolar, kesilen vergileri (!) gece gündüz tahsil ediyor.

TANIDIĞI OLANA VERGİDE YÜZDE 80’E VARAN İNDİRİM

Her önüne gelen esnafa yüzbinleri bulan rakamlarla vergi kesen örgüt, tanıdık birini bulana ise yüzde 80’e varan oranlarda indirim uyguluyor. Kendisine 250 bin TL vergi kesilen bir esnaf, araya örgütten bir tanıdığını koyarak bu rakamı 50 bin TL’ye kadar düşürmeyi başarmış. İndirim oranına sevinen esnaf, bu kampanyayı kaçırmamak için vergisini hemen peşin olarak ödemiş.

POLİSE GİDENİN OCAĞINA İNCİR AĞACI DİKİLİYOR

Vergiyi çok bulup güvenlik güçlerine gidenlerden ise kesilen verginin kat be kat fazlası tahsil ediliyor. Kendisine 50 bin TL vergi kesilen E.B., durumu polisle paylaşınca vergisi 1 milyon liraya çıkarılmış. Çocuğu örgüt tarafından pikniğe götürülen ve vergisinde indirime gidilmeyen E.B, neyi var neyi yok satarak vergisini hemen ödemiş.

YENİ MAHKEMELER KURULDU

Her ilde adaleti hızlandırmak için mahkemeler kuran örgüt, Diyarbakır’daki mahkeme sayısını da üçe çıkardı. İlde herhangi bir konuda sıkıntısı olanlar bu mahkemelere giderek beklemeden adalet bulabiliyor. Hızlı bir şekilde davaların görüldüğü mahkemeler, vatandaşlardan yoğun rağbet görüyor.

KENT İÇİ GÜVENLİK NOKTALARI ARTIRILDI

Daha önce kırsal kesimlerde kontrol noktaları oluşturan örgüt, kent içlerinde son aylarda artan olayların önüne geçmek için şehir içlerine kontrol noktaları kurmaya başladı. Vatandaşların huzuru için kent içi güvenlik noktalarını artıran örgüt, buralarda kimlik kontrolleri yapıyor. Vatandaşın canına, malına, ırzına kast edeceğinden şüphelenenler ise hemen tutuklanıyor.

İLÇELER DEVRİYELERLE DAHA GÜVENLİ (!)

Kenti içi kontrol noktalarını artıran örgüt, ilçelerin güvenliğini de ihmal etmiyor. İlçelerde güvenlik zafiyeti oluşmaması için arkası silahlı doçkalarla devriye gezen örgüt üyeleri, vatandaşların da takdirini topluyor.

Habervaktim.com

Editör: TE Bilişim