Sarıyer Armutlu'da DHKP-C üyelerinin haraç vermeyen bir markete benzin döküp yakmaları güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Markette bulunan iki kadını tehdit edip içeri giren saldırganlar kadınların yalvarmalarına rağmen marketi ateşe verdi.

SALDIRI SONRASI OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaşanan olaylardan sonra Sarıyer Armutlu'da DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenledi.

Polis helikopterinin destek verdiği operasyona özel harekat polisleri de katıldı. Bir çok evde arama yapan polisler çok sayıda silah ele geçirdi. Operasyon sonrası gözaltına alınan 13 şüpheli sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:


"Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce 24.10.2014 tarihinde, Sarıyer ilçesinde sol bir terör örgütünün mahalli alan yapılanmasına yönelik olarak (36) değişik adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda; Bahse konu örgütün faaliyetleri çerçevesinde yaralama, yağma, 6136 SKM, halk üzerinde baskı kurarak haraç alma, darp, tehdit eylemlerini gerçekleştiren şahıslar ile örgüte lojistik destek veren, silah ve malzemeleri saklayarak örgüte yardım eden şahıslarında aralarında bulunduğu (13) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarında; 2 adet tabanca, 8 adet fişek, 1 adet pankart, 2 adet tüfek, 85 adet tüfek fişeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 86 adet kurusıkı fişek, 1 adet demir jop, 3 adet bıçak, 1 adet sapan, çok sayıda iletişim ve bilişim malzemeleri ile örgütsel yayın ve doküman ele geçirilmiştir."

Editör: TE Bilişim