İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar'a "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama"suçundan 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e ise aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verdi. Bundan sonra Yargıtay'daki temyiz süreci beklenecek. Esas konu Yargıtay'ın kararıyla kesinleşecek. Dündar ve Gül'ün, Yargıtay'ın kararına kadar tutuksuzluğu devam edecek. 

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın YönetmeniCan Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, gazetede, MİT'in kontrolündeki TIR'ların durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davaya ilişkin karar açıklandı. 

 

Mahkeme, Dündar ve Gül hakkındaki "FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütüne yardım" suçlamasıyla ilgili dosyanın ayrılmasını kararlaştırırken, konuyla ilgili mahkeme kararında yer alan"Sanıkların hiyerarşik yapısına dahil olmaksızın amaç ve maksadını bilerek ve isteyerek yardım ettikleri iddia edilen ve FETÖ / PDY olarak adlandırılan silahlı terör örgütünün varlığı yönünde kesin bir yargı hükmü mevcut olmadığına" ve "Söz konusu yapılanmanın silahlı bir terör örgütü niteliğini haiz olduğu (taşıdığı) iddiası ile ilgili Türkiye genelinde yürütülmekte olan soruşturma ve kovuşturmaların halen devam etmekte olduğuna" dair satırlar dikkat çekti. 



KAYNAK: ROTAHABER

Editör: TE Bilişim