İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında emniyette başlayan, görevden almalar diğer kamu kurumalarına da sıçradı.

Maliye Bakanlığı MASAK’ın ardından, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda da 10’un üzerinde üst düzey yönetici bir başka göreve atanmak üzere görevlerinden alındı.

Yeni görevler cuma günü mesai bitimine doğru tebliğ edildi. Maliye Bakanlığı kaynakları, cuma günü Gelir İdaresi’nde yaşanan depremin, “görevden alma” değil “görev değişikliği” olduğunu öne sürdüler. Ancak bakanlık içinde ise, cemaate yakın isimlerle ilgili 15-20 kişilik bir liste hazırlandığı ve bu liste doğrultusunda görevden almaların gerçekleştirildiği konuşuluyor.

Bakanlık yetkilileri, görev değişikliğinin başkan yardımcıları ile daire başkanlarını kapsadığını belirterek, operasyonun tenzil-i rütbe olarak yorumlandığını da kaydettiler.

Öte yandan, operasyonun ardından emniyetin dışında, Masak ve TRT’de de görevden almalar yaşanmıştı. Altın kaçakçılığı ile ilgili ilk raporu hazırlayan MASAK Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu rapor konusunda haber vermediği için görevden alınmıştı.

Editör: TE Bilişim