~~Uzmanlar, "Kahvaltı etmeden güne başlamak, vücuda büyük zararlar verebilir" diyorlar.

Bu sebeple gece boyunca süren uzun bir açlık döneminin ardından sabahları hafif bir kahvaltı şarttır.

Kahvaltı yapılmadığı zaman; vücut proteini suyu azalır, tiroit enzim aktivitesi azalır, kan kolesterol ve lipidleri artar.

Bu gelişmeler kalp-damar hastalıkları riski oluştururken, diyabet (şeker hastalığı) ve hipertansiyona da (yüksek tansiyona) zemin hazırlanır.

Bu yüzden kahvaltı etmeden evinizden çıkmayın.

Kahvaltı, gün boyunca sürecek beslenmemizi etkilediğinden, en önemli öğün olarak kabul edilir.

Dengeli bir öğün ile güne başlamak, yeterli protein, karbonhidrat ve lif alımı sayesinde, açlığı belirli bir seviyede tutarak, gelecek öğünler için vücudun daha akıllıca besin seçimi yapmasına imkân verir.

İyi bir kahvaltı kilo kontrolüne yardımcı olur

Yapılan bir çalışmaya göre araştırmacılar, günün ilk saatlerinde alınan kalori miktarının, günün diğer saatlerinde alınan aynı kalori miktarına gore daha doyurucu olduğunu bulmuştur.

Ortaya çıkan bu sonuç, gün genelinde tüketilen kalorinin azaltılması için yardımcı olmuştur. Bu nedenle kilo kontrolünde kahvaltı önemli bir yer teşkil etmektedir.

Beyin aktivitesini arttırır

Akıl sağlığınız özellikle tam-tahıl yönünden zengin bir kahvaltıdan kendi payına düşen kazancı alır.

İyi bir kahvaltı, hafıza güçlendirici özelliği ile bilinen “nörotransmitter asetilkolin” üretimi için gerekli olan kan şekerini arttırır.

Çocuklar, vücud fonksiyonlarını yerine getirme ve özellikle okulda daha net düşünmelerini sağlamak için yetiştinlerden farklı olarak kahvaltıya daha çok ihtiyaç duymaktadır.

Araştırmalar, kahvaltı alışkanlığı olan çocukların olmayanlara oranla okulda daha başarılı olduklarını ve daha yüksek devamlılık sağladıklarını göstermiştir.

Editör: TE Bilişim