Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde, kamu görevlilerinin soruşturulmasının önünün açılmasının ardından, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ifadeye çağrıldı.

Dink cinayetinde devam eden soruşturma kapsamında Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve altı polis hakkındaki takipsizlik kararını kaldırmıştı. Adalet Bakanlığı da savcılığın ‘kanun yararına bozma’ talebini kabul etmemiş ve bu isimlerin soruşturulmasının önü açılmıştı.

Cihan Haber Ajansı’nın haberine göre; savcılığın 9 isimden bir kısmını ifadeye çağırdığı belirtildi. Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, baştan beri kamu görevlilerinin sorgulanması taleplerinin bulunduğunu, geç de olsa bu taleplerinin yerine getirilmeye başlandığını söyledi. Bu isimlerin sorgulanmasının AİHM, Anayasa Mahkemesi, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi ile Başbakanlık Teftiş Kurulu kararları ile artık bağlayıcı hale geldiğini kaydeden Bakırcıoğlu, Cerrah ile birlikte bazılarının ifadeye çağrıldığını belirtti.

Editör: TE Bilişim