~~Başbakan Davutoğlu hükümetin hazırladığı yeni güvenlik reformunu açıkladı. Davutoğlu'nun açıkladığı reformlar arasında yıllardır konuşulan ancak bir türlü gerçekleştirilmeyen bir proje de vardı. Başbakan, Jandarma Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığını içişlerine bağlanacağını açıkladı.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları: 

Bu çerçevede çok önemli bir adım atıyoruz, devrim. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarımızın atamalarının doğrudan İçişleri'ne bağlanmasıdır. Şimdiye kadar, İçişleri'ne bağlı olmakla birlikte TSK içinde düzenlemeler yapılıyordu.

BÜTÜN YETKİ İÇİŞLERİNDE

Askeri konular hariç, bütün diğer konularda yetkiler içişleri bakanı ve bakanlığına veriliyor. Atama değerlendirme sicil ve bir çok konular. TSK şu ana kadar da gözbebeğimiz gibi korumamız gereken çok önemli temel kurumumuzdur. Önümüzdeki hafta doğrudan da brifing alacağım.

Şu ana kadar da bir çok reform yaptık, bunları sürdürerek bir taraftan kurumlar üzerindeki sivil ve demokratik denetimi gerçekleştireceğiz, diğer taraftan da en yetkin hale gelmesi için ne gerekiyorsa destek vermeye devam edeceğiz.

ÜNİFORMALAR GİDECEK

Bundan sonra jandarmalarımız içişleri bakanlığımızın tayin edeceği özel bir kıyafet giyecekler.

Bu alanda hem idari işleyiş bakımından hemde toplumsal görünürlük bakımından demokratik sivil hayatın daha yakın unsurları halinde çalışmaya devam edecekler.

Bu anlamda diğer tedbirlerden önce yapısal tedbirleri öne çıkardık. Devlet önce kendisine bakıyor ne yapılması gerektiği konusunda, sonra da insan hakları bağlamında atılması gereken adımları atıyor.

Editör: TE Bilişim