Geçtiğimiz yıl 11 Şubat’ta  katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın davasına bugün devam ediliyor. Cinayet zanlıları minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmittin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe’nin tutuklu yargılandığı davanın 3′üncü duruşması başladı. Duruşmada Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe hazır bulundu. Adliye önünde eylem yapan kadın dernekleri “Ceza en üst sınırdan verilmeli” dedi. Savcı, 11 Şubat’ta Özgecan Aslan’ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan her üç sanık için de kasten, canavarca hislerle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemişti.


Tarsus’ta hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın davasının 3. duruşması, kadın derneklerinin protesto gösterileri arasında başladı. Kadın dernekleri, sanıklara cezanın en üst sınırdan verilmesini beklediklerini ifade etti.

Tarsus 1′inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cinayet zanlıları minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmittin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe tutuklu yargılanıyor. Duruşmada Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe hazır bulunuyor. Her üç sanık için de savcı; kasten, canavarca hislerle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemişti.

FOTO:Cihan

“CEZA EN ÜST SINIRDAN VERİLMELİ”

Salonda mahkeme sürerken adliye bahçesinde ise kadın dernekleri eylem yaptı. Tarsus Kadın Platformu adına açıklama yapan Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, Özgecan davasının Özgecan Aslan nezdinde erkek şiddeti ile katledilen tüm kadınların davası olduğunu belirtti. Davanın kadın düşmanlığı ile kuşatılmış özel ve kamusal alanlarda şiddetin her türlüsüne maruz kalan tacize, tecavüze uğrayan kadınların davası olduğunu anlatan Yücel, “Sokakta evinde yatağında katledilen katilleri erkek yargı tarafından mahkeme salonlarında ödüllendirilen kadınların davasıdır.” dedi.

Özgecan’ın katledilmesinden bu yana geçen sürede kadına yönelik şiddeti önleyecek politikalar uygulanmadığı gibi erkek şiddetinin her gün arttığını vurgulayan Yücel, “Sorun daha da derinleştirilmektedir. Neredeyse her gün bir kadın erkekler tarafından katledilmektedir. AKP’nin kadın düşmanı politikaları ile erkekler ödüllendirilmekte potansiyel katiller cezalandırılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına konuşan Betül Yanılmaz ise Özgecan Aslan cinayetinin, topluma yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılığın en üst düzeyle ifade edildiği örnek olarak karşılarında durduğunu söyledi. Yanılmaz, “Kamuoyunun verdiği muazzam tepkiyi gözeterek kadının kadın olmasından dolayı uğradığı şiddete kadın cinayetlerine ayrımcılığa failleri koruyan yargı kararlarına karşı topyekün bir mücadelenin başlaması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. Yanılmaz, davada yargılanan sanıklara en üst sınırdan ceza verilmesini beklediklerini kaydetti. (Cihan)

Editör: TE Bilişim