beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olduğu kazaya neden olan ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in cezası belli oldu. Çetin 22,5 yıl hapsi istendi.

1 polis memurunun şehit, bir polisin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin tutuklanan Rüzgar Çetin hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Rüzgar Çetin'in "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

Polisi şehit eden Rüzgar Çetin hakkında şok gerçek!

KORKUNÇ KAZA NASIL OLMUŞTU?

Beşiktaş'ta karşı yönden gelen otomobil ile polis aracının kafa kafaya çarpıştığı kazada, bir polis şehit olurken, bir polis de yaralanmıştı

Polis aracı ile çarpışan lüks otomobilin sürücüsünün ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin olaydan sonra gözaltına alınmıştı ve Çetin'in cezası belli oldu.

RÜZGAR ÇETİN 2004'TEN BU YANA 28 TRAFİK CEZASI ALMIŞ

Alınan bilgiye göre Rüzgar Çetin, ehliyetini aldığı 2004'ten itibaren 28 trafik cezası aldı. Bu cezaların 11'ini ehliyet kemerini takmamaktan alan Çetin'e en son 16 Eylül 2015'te tehlikeli şerit değiştirmekten ceza uygulandı.

2007'DE EHLİYETİNE İKİ YIL EL KONULMUŞ

Çetin'in ehliyetine 13 Temmuz 2006'da alkollü araç kullandığı gerekçesiyle 6 ay el konulduğu öğrenildi. Ardından 9 Ağustos 2007'de ikinci kez alkollü araç kullanırken yakalanan Çetin'in ehliyetine 2 yıl el konulduğu belirtildi.

 

Kaza nedeniyle Rüzgar Çetin'in ehliyetine, üflemeli alkol cihazını reddettiği gerekçesiyle 2 yıl, hastanedeki kan testinde yasal sınırın üstünde alkol çıkması sebebiyle 6 ay, 100 ceza puanını doldurduğu için ise 2 ay el konulacak. Rüzgar Çetin'in 28 Eylül 2018'e kadar ehliyetini alamayacağı öğrenildi.

ANİDEN KARŞI ŞERİDE GEÇTİ

Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde lüks aracın karşı şeride geçerek polis aracına çarptığı görülüyor.

ALKOLLÜ ÇIKTI

Rüzgar Çetin’in üflemeli cihazla yapılan ilk alkol muayenesinde 0.92 promil alkollü çıktığı durumun alınan kan örneklerinde yapılacak testlerin ardından kesinlik kazanacağı belirtildi.

9 YIL ÖNCE DE AYNI YERDE KAZA YAPMIŞTI

Rüzgar Çetin, Çırağan Caddesi'nde 9 yıl önce yine aynı caddede kaza yapmıştı. O gün 21 yaşında olan Rüzgar Çetin, cipiyle takla atmıştı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatmıştı. Adliyeye sevk edilen Çetin'in kelepçeli olduğu görüldü.

ÜZGÜN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çetin, basın mensuplarına çok üzgün olduğunu söyledi. Alkollü olup olmadığı yönünde sorulan soruyu ise cevapsız bıraktı.

 SİNAN ÇETİN DE ADLİYEDE

Rüzgar Çetin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, ünlü yönetmen Sinan Çetin de İstanbul Adliyesi'ne geldi. Adliye koridorlarında görüntülenen Sinan Çetin herhangi bir açıklama yapmadı.

TARTIŞMA YARATAN TWEET

Kaza sonrası adliyeye sevk edilen Rüzgar Çetin'in, 26 Mart günü attığı tweet sosyal medyada tartışmalar neden oldu. Rüzgar Çetin, attığı tweette, "Ortaköy, Bebek, Beşiktaş, Karaköy hattında trafik sorununu çözebileceğimi iddia ediyorum. Yetkililer sesimi duyun" yazmıştı. Kaza ise twette bahsettiği Beşiktaş-Ortaköy arasındaki Çırağan Caddesi'nde meydana geldi.

KAZA NASIL OLDU?

Çırağan Caddesi Ortaköy yönünde seyir halinde bulunan 34 A 4342 plakalı trafik polisi aracı, saat 01.00 sıralarında karşı yönden gelen 34 RUZ 27 plakalı otomobille çarpışmıştı. Araçta bulunan iki polis memurundan biri dışarı fırlayarak diğeri ise sıkışarak ağır yaralanmıştı. Araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesinde şehit olmuştu. Ağır yaralanan polis memuru ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Editör: TE Bilişim