ABD'li savcı Preet Bharara'nın hazırladığı 152 sayfalık Reza Zarrab iddianamesinde, Zarrab'ın dönemin Başbakanı Erdoğan ile görüşme ayarladığı ortaya çıktı. 

 

İddianamenin 123. sayfasında yer alan ve Zarrab ile eski bakan Egemen Bağış arasında geçen telefon konuşmasında, Reza Zarrab'ın, Bugün Gazetesi'nde hakkında yayınlanması muhtemel olan bir yolsuzluk haberiyle ilgili olarak dönemin Başbakanı Erdoğan ile görüşme düşüncesini Egemen Bağış'a bildiriyor. 

 

Reza Zarrab'ın delil olarak sunulan telefon konuşmasında, "Sayın Başbakanımızla bu haber ile ilgili görüşmek istiyorum. Fakat onunla görüşmeden önce senin fikrini almak istedim. Nasıl dile getireceğimi pek bilemiyorum." dediği, Bağış'ın ise, "Yani konuyu telefonda görüşmek mi istiyorsun? O zaman hemen şimdi söyle. Ya da istersen bekle ben Çarşamba günü İstanbul'a geliyorum" diye cevapladığı ortaya çıktı. 

 

Zarrab'ın durumu detayıyla anlattıktan sonra, "Sence Başbakan Erdoğan ile görüşmemde bir sakınca var mı?" diye sorduğu, Bağış'ın ise cevap olarak, "Bence bir problem olmaz fakat sen randevu alana kadar vakit geç olabilir" dediği anlaşıldı.

 

Reza Zarrab'ın daha sonra ise dönemin Başbakanı Erdoğan ile randevu için başvuruda bulunduğu, Zafer Çağlayan ile de aynı gün Ankara'da yüz yüze görüşmeyi planladığı anlaşıldı. 

 

Egemen Bağış'ın Erdoğan ile randevu konusunda Zarrab'a, "Eğer sen istersen kendisiyle bir randevu alabilirsin" demesi de dikkat çekti.




 

Editör: TE Bilişim