~~DİKTATÖR TAYYİP VE 82 VALİ

 

 

Başbakan bildiğiniz gibi askeri, polisi ve yargıyı İl Valilerine bağladı! Mesela polis operasyon mu yapacak validen izin alacak, polis operasyonu bitirdi delilleri topladı dosyayı yargıya teslim etti. Yargı gereğini yapamayacak önce vali den izin alacak! Kısacası Valilikler siyasallaştırılıp Başbakanın emir eri haline getirildi! Oluşturdukları bariyerlere güvenmedikleri için en son kale valilikler oldu. Valiler esasında İçişleri bakanı kadar yetkili oldular hatta birde Adalet bakanı yetkisi aldılar!


Başbakan bunlarla da doymadı Bakanlıklar, Başbakanlık, meclis, yargı ne varsa ele geçirdi bunlarda yetmedi şimdi Cumhurbaşkanlığını ele geçirecek! Nasıl? Tabiî ki demokratik yollardan! Gel de demokrasiyi sev adı başka, içi başka, tatbiki çok başka! Şimdi bunları göz önünde bulundurup sandığa gitmem, ekmeleddin e oy vermem diyen arkadaşlar kime destek vermiş olacak?


Tayyip Erdoğan 17 Aralıktan sonra tamamı ile kendimi nasıl kurtarırımdan başka bir şey düşünmüyor! Ama kendini bu yolla da kurtarabilecek mi? Bakın bu gün eski Fransa cumhurbaşkanı tutuklandı, Cumhurbaşkanları neden tutuklanmasın ki ? Ülkeler kendini ve hukukunu yenilemek zorunda. Tayyip Erdoğan seçilse bile bu ihtimalden kaçamaz, bu düşünce bile onu için için kemirecektir…


Bu vesile ile Sağcılardan, sağcılıktan bir kere değil bin kere daha nefret ediyorum. İngilizlere ve onların tahakkümüne boyun eğmiş bir cumhuriyet vatandaşlığı beni hiç mutlu etmiyor! İngiliz emperyalizmine karşı net savaş açacak bir inanç ve ideoloji çıkmaz mı? Milli olmak iddiasında ki bizler artık bunu sorgulamalıyız?

 

İsmail Türk

Editör: TE Bilişim