Kendini Mehdi ilan etmeye kadar giden , kendini şaşıran Tuncer Çiftçi, televizyon programlarında  kendini Dünya'ya gelmiş bir aydınlık olarak belirten ve cahil cühela kadınlarımızı programlara çıkartıp onların duygularına sömüren bu hoca lakaplı soytarı günden günde kendini şaşırmaktadır.

Kocaeli'de yerel yayın yapan Gonca FM'in `hoca' lakaplı sahibi Tuncer Çiftçi, 10 YTL karşılığında Erzurumlulara `dua' etti. "Kanseri dua ile tedavi ediyorum" diyerek tartışma yaratan Tuncer Çiftçi'den dua almak isteyen yüzlerce vatandaş, Halk Eğitim Merkezi'nde izdihama neden oldu. Salonu tıka basa dolduran vatandaşları "Elinizi kalbinize koyun, gözlerinizi kapatın" diyerek yönlendiren Tuncer Çiftçi, herkese dua etti.


Yerel televizyonlarda yaptığı dinin programlarda izleyicilere dualar edip, sorunlarını çözdüğünü iddia eden Tuncer Çiftçi, Erzurum'da da bir programa katıldı.

Yaklaşık 500 kişi kapasiteli Erzurum Halk Eğitim Merkezi'ni kiralayan ve girişler için 10 YTL ücret talep edilen Tuncer Çiftçi'nin dua programı izdihama neden oldu. Programın paralı olduğunu öğrenen çok sayıda vatandaş dışarıda kaldı. Çiftçi, dışarda bekleyenlerin yanına giderek "Bakın arabayla geldik, bu salonu tuttuk, iki gündür otelde kalıyorum. Güvenlik görevlileri, ses cihazlarına para ödüyorum. Ben bir daha geldiğimde bu parayı nereden bulacağım?." sözleriyle ikna etmeye çalıştı. Emniyet ekiplerinin ve özel güvenlik şirketi elemanlarının yoğun tedbir aldığı dua programında, ilk önce ilahi konseri verildi. Kocaeli'de yerel olarak yayın yapan Gonca FM'in sahibi, Tuncer Çiftçi, programında , vatandaşlar sorunlarını yazdıkları küçük not kağıtlarını, konuşma kürsüsüne bıraktı. Bir süre sonra konuşma kürsüsüne sığmayan yüzlerce not kağıdı, görevliler tarafından poşete doldurularak, kaldırıldı. İlahi konserinin ardından alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Tuncer Çiftçi, duaya başlamadan önce herkesin mutlaka 'estağfurullah' demesi yönünde uyarı yaptı. "Şimdi hep birlikte dua edeceğiz. Bunun için elinizi kalbinize koyun, gözlerinizi kapatın" diyerek sözlerine devam eden Çiftçi, yaklaşık iki dakika süren bir dua etti.

Öte yandan programa başlamadan önce gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tuncer Çiftçi, kendisine Türkiye'nin çok tanınmış simalarının da müracaat ettiğini belirterek, "İsim veremem ama şaşıracağınız isimler benden dua etmemi istiyorlar. Herkese yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi. Gittiği heryerde büyük ilgi gördüğünü de belirten Çiftçi, "Beni sevmeyenlerde var biliyorum. Halkı sömürdüğümü düşünüyorlar. Ben sadece dua ediyorum. İnsanlar duaların etkili olduğunu söylüyorlar. Yaptığımız organizasyonun masrafı oluyor, sanatçılar geliyor, salon kirası, geliş gidiş masrafları oluyor. Bunun için kanunu bir şekilde biletli olarak yapıyoruz, bu organizasyonu"diye konuştu.

Bir gazetecinin bu işin sırrı nedir?" şeklindeki bir soruya ise Tuncer Çiftçi, Bu işin sırrı Hazreti Peygamberimiz de . Birlikte dua ediyor, ondan istiyoruz. Kainat onun yüzü suyu hürmetine yaratılmadı mı? Her seferinde de söylüyoruz. Bizde bir şey yoktur. Biz sadece dua ediyoruz. Şifayı veren Allah'tır. " diye cevap verdi. Kendisinin hoca olmadığını, ilkokul mezunu olduğunu ve talebe olduğunu kaydeden Çiftçi, şunları kaydetti: "Tıpta çaresi olmayan migren, hepatit b gibi rahatsızlıkların dua yoluyla geçtiğini söylüyor insanlar. Bunların raporları da var. Benim bir iddiam yok. Onlar öyle söylüyor. Ben sadece insanlarımız iyi yaşasınlar , cehenneme gitmesinler diye çalışıyorum. Allah rızası için çalışıyorum. "


bir duayla bütün sorunları çözen şahane kişilik. hem de sadece on yeteleye.

Editör: TE Bilişim