İstanbul Ülkü Ocakları, 11 Şubat 2015'te evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ölümünün birinci yılında yürüyüş düzenledi. Beyoğlu Taksim Odakule önünde toplanan Ülkücüler, "Kadına uzanan eller kırılsın", "Özgecan uğruna asenalar burada" ve "Özgecan için ülkücüler sokakta" yazılı dövizler taşıyarak, benzer sloganlar attı.

Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, Galatasaray Meydanı'na gelerek basın açıklaması yaptı.

“KADIN CİNAYETLERİNE DUR DİYORUZ”
Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Ülkü Ocakları Bayanlar Birimi Başkanı Hilal Güner, İstanbul Ülkü Ocakları olarak katledilen Özgecan Aslan ve erkek şiddetine maruz kalan bütün kadınların acılarını paylaşmak ve kadın cinayetlerine dur demek için toplandıklarını belirtti.

ülkü-ocaklari-özgecan2.jpg

Türkiye'de her gün sayısız cinayet ve istismar haberleri aldıklarını ifade eden Güner, "Türkiye’de her üç kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Özgecan Aslan cinayeti de kadına şiddetin ve tecavüz vakalarının yaygınlaştığı bir dönemde gerçekleşmiştir. Bu geçen bir yıl süresince maalesef pek bir şey değişmemiş ve 2015'te 303 kadınımız katledilmiştir. Kadına şiddet ülkemizin en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Halbuki Türk töresinde kadın el üstünde tutulmuş, her daim onun rızası alınarak kararlar alınmıştır. Dinimiz ise kadını hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama sahip kılmıştır" diye konuştu.

ülkü-ocaklari-özgacan1.jpg
"Başka Özgecanlar katledilmesin, başka ana-babalar böyle bir evlat acısı yaşamasın diye gereken tüm tedbirler alınmalıdır" diyen Güner, Ülkü Ocakları'nın milletinin her ferdinin huzuru ve mutluluğu için ne gerekiyorsa yapmaya and içtiğini söyledi.

PKK PROVOKASYONU
Ülkücülerin basın açıklaması sonrasında dağılmaya başladıkları anda nereden çıktıkları belli olmayan terör örgütü yanlısı bir grup PKK lehine slogan atıp, zafer işareti yaptılar. Ülkücülerin tepkisiyle karşılaşan kişiler, polise sığındılar. Polisin PKK yanlılarını Galatasaray Lisesi’nin girişinde güvenlik çemberine alarak korudukları görüldü.

ülkü-ocaklari-özgecan3.jpg

Ülkücü grup olay sonrasında “Ülkücü hareket engellenemez, vatan sana canım feda, Kahrolsun PKK” sloganları atarak, olaysız bir şekilde dağıtılırken, PKK yandaşlarının gözaltına alınmadığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim