~~Hükümetin bazı üyelerinin 'Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar önemli' dediği HSYK seçimlerinde sonuçlar belli olmaya başladı.

Yargıtay'da yapılan seçimle HSYK'nın yeni asıl üyeleri 20. Daireden Yakup Ata, 7. Daireden Kerim Tosun ve 18. Daireden Mustafa Kemal Özçelik oldu.

Hükümete yakın gazeteler iki gün önce çıkan haberlerde paralel yapılanmanın HSYK'ya sokmak istediği yüksek yargıçların isimlerini yazmıştı.

Paralel yapının Adalet Bakanlığı eski Personel Genel Müdürü Mustafa Kemal Özçelik ve Kerim Tosun'u seçtirmek istediğini, YARSAV'a yakın Yakup ATA'ya da destek vereceğini belirtmişti.

Yeni Şafak'ın haberinde aynen şu ifadeler kullanılmıştı:

2011 YILINDA 'SIZAN'LAR ADAY

Paralel yapının bir diğer adayı Ali Eryılmaz ismi de dikkat çekiyor. Eryılmaz, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Adalet Başmüfettişiyken 2011'de paralel hakimiyetinin bulunduğu HSYK tarafından Yargıtay üyeliğine seçilmişti. Kerim Tosun (seçildi) ve Sincan hakimiyken HSYK tarafından aynı yıl Yargıtay üyeliğine seçilen Salih Sönmez de aday gösterilen isimler arasında. Paralel yapının bir diğer adayı Yakup Ata (seçildi) ise, sosyal demokrat kimliği ile tanınıyor.

LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN İSİM

Adalet Bakanlığı eski Personel Genel Müdürü Mustafa Kemal Özçelik (seçildi) de paralel yapının adayı olarak HSYK seçimlerine girecek. Genel müdürlüğü döneminde paralel yapı mensubu birçok hakim ve savcıya olağanüstü korumacılık sağladığı ve bu isimlerin yükselmesini kolaylaştırdığı iddia edilen Özçelik, HSYK üyeliğine aday oldu.

Haberde olduğu gibi bugünkü seçimlerde her üç isimde HSYK üyeliğine seçildi.

HSYK SEÇİMLERİNDE BUNDAN SONRA
NE OLACAK? SEÇİMLER NASIL YAPILACAK

Bugün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Yargıtay'dan gelecek üyeleri için sandık kuruldu. Sandık 12 Ekim'de yeniden yargı üyelerinin önüne gelecek. Tüm hakim-savcılar HSYK'nın 10 yeni üyesini seçmek için  sandık başına gidecek

Editör: TE Bilişim