~~1995 yılında şehit olan astsubay Murat Namdar'ın eşi Yıldız Namdar, (Yıldız hemşire) TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülecek olan 'Çözüm Paketi' olarak bilinen tasarıyı Meclis önünde protesto etti. Eyleme, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ve CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler de destek verdi.

Eşinin şehit edilişine şahit olduğunu anlatan Yıldız Namdar, yıllarca mücadele verdiğini ancak başarıya ulaşamadığını anlattı. Devlet büyüklerinin kendileri için bir şeyler yapması gerektiğini aktaran Namdar, çözüm sürecine şehit ailelerini destek verdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Namdar, "Biz nasıl onların yanında olalım. Biz nasıl terör örgütü mensuplarını affedelim. Eşim 25 yaşındaydı şehit olduğunda. Ben 23 yaşındaydım. Çocuğum 11 aylıktı. O gün bu gündür, mücadele veriyorum. İnsanlar destek olmadı diye, küsmüştüm kenardaydım. Ama yüreğim durmadı. Sonra baktım devlet diyor ki; 'Susun PKK bitecek. Silahlarını bırakacak. Dışarı çıkacak. İnsanlar artık gözyaşı dökmeyecek' dedi devletimiz. Acımı içime attım, bekledim. Biz çözüm sürecinin yanında değiliz. Şehit aileleri sesini çıkaramıyor. Çünkü ben devlet memuruyum. Belki beni işten atarsınız. Herkes sizden korkuyor, Sayın Başbakanım. Konuşamıyorlar. Asker konuşuyor içeride, polis konuşuyor içeride, medya konuşuyor içeride. Perişan olmuş durumdalar. Sesimize kulak verin." diye konuştu.

Namdar, başından geçenleri anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada MHP'li Oğan'da gözyaşlarına hakim olamadı. Oğan, ağlamamak için kendini zor tuttu.

GÜLER, "İKTİDAR İKİ SORUNUN YANITINI VERMEDEN KUŞKUMUZ GİDERİLEMEZ"

CHP'li Birgül Ayman Güler, ağlayan Namdar'ın sakinleştirmeye çalıştı. Güler, çözüm tasarısının cevaplaması gereken iki soru olduğunu söyledi. Güler, "1. soru şu, bu müzakere süresinde tarafsız adı altında yabancı kişi, kurum, kuruluşlar gözlemci heyet olarak yer alacaklar mı? İkinci soru şu, bu çözüm süreci yasası milliyetlere, etnik gruplara kimlik ve statü verme sözü vermiş midir? İktidar partisi bu iki soruya cevap vermediği sürece yürüttükleri bütün çalışmalara karşı hepimizin kuşkusu giderilemeyecektir." dedi.

OĞAN, "ŞEHİT AİLELERİNİN RIZASI ALINMALI"

MHP'li Oğan ise Yıldız hemşire gibi sesini duyuramayan binlerce şehit ailesi ve gazi ailesi olduğunu söyledi. Oğan, "Onların rızası alınmadan, vicdanlarda yarayan kana dur demeden, oraya bir su serpmeden çıkarılacak bu yasa; canından can vermişleri, vicdanı hala kanayan annelerimizin yarasını daha da derinleştirilecektir. Bu yasa PKK'yı memnun etmek için çıkarılan yasadır." ifadelerini kullandı.

Elbette barışın olması gerektiğini kaydeden Oğan, ancak bunun canından can verenlerin daha fazla vicdanını kanatarak, olmaması gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim