Günden güne artan inşaat şantiyeleri ve beraberinde getirdikleri yüksek katlı binalarda artık bildiğimiz kırmızı tuğla değil de gazbeton kullanılıyor. Çatı kısmına geldiğimizde de kiremit değil shingle tercih ediliyor. Tüm bunların sebebi, bu ağır malzemelerin binalara gereğinden daha fazla tonlarca yük vermesi ve olası bir depremde oluşacak tehlikeler. 

Gazbeton  nedir?

Gazbeton modern dünyada inşaatların tercihi haline gelen hafif bir duvar örgü malzemesidir.

Yüksek performans gösteren Gazbeton modern dünyadaki büyük şehirlerin bir çoğunluğunda inşaatlarda tercih edilmektedir. Kullanımı giderek yaygınlaşan Gazbeton sayesinde bina duvar yükünden kurtularak hafifler ve deprem direnci artar. Ayrıca önemli bir yalıtım öğesi olan Gazbeton sayesinde binalara ısı yalıtımında önemli bir katkı sağlar. Bunun sebebi ise Gazbeton'un ısı iletkenliği en düşük ağır duvar malzemesi olmasıdır.

Binada neden gazbeton kullanmalıyım, gazbeton avantajları nelerdir?

*Gazbeton tuğlaya göre daha hafiftir.

*Isı ve ses yalıtımı iyidir.

*Geleceğe dönük bakıldığında maliyetini ısı yalıtımı sağlayarak çıkarabilmektedir. Tabii bu müteahhitler için çok fazla avantaj sağlamamaktadır.

*Gerektiğinde panel şeklinde olan türleri kullanılarak geniş açıklıklı yapılarda daha pratik kullanım sağlanabilmektedir.

*Panel tipi gazbetonlar aynı zamanda taşıyıcı özellik göstererek ekstra bir taşıyıcı kullanımına gerek kalmadan tek başlarına kullanılabilmektedir.

*Düz bir yüzeyi olduğundan daha az sıva malzemesi kullanımı ve işçiliği gerektirir.

Editör: TE Bilişim