1. Abant

Kiminle gitmiş olursanız olun, Abant’ın romantizm kokan atmosferini hissedebilirsiniz. Her mevsim çok güzel tabii ama kışın bembeyaz bir manzara eşliğinde şömine başında oturma keyfi de bir başka şimdi. Göl kenarında bulunan otellerde konaklayıp sabah gözünüzü açtığınız kar manzarası da bak bak bitmez. Dönüş zamanı geldiğinde, bu manzarayı nasıl bırakıp da döneriz diye üzülebilirsiniz.

2. Uludağ

Kış ve tatil kelimelerini yan yana görünce aklınıza gelen ilk yerin Uludağ olduğunu tahmin edebiliyoruz. Magazin programlarında az mı görmedik Uludağ’a kayağa giden ünlülerimizi. Kayak severler arasında çok popüler bir tatil adresi ama “Ben kafa dinlemek istiyorum” diyorsanız da Uludağ’ın huzur dolu atmosferi tam size göre.

3. Sapanca 

İstanbul’a bir buçuk saat uzaklıkta, dört mevsim tadından yenmeyen bir yer Sapanca. Kış aylarında oluşan ambiyans ise bambaşka. Günübirlik diye yola çıkıp, kış manzarasına hayran kalıp kendinize kalacak bir otel arama ihtimaliniz çok yüksek. Siz her ihtimale karşı çantanıza pijamalarınızı koymayı unutmayın.

4. Afyon

Kaplıca ve Afyon ikilisi, kış aylarında simit ve çay ikilisiyle kapışabilecek kadar uyumlu. Kışın yorucu soğuğunda şöyle sıcacık termal suların kollarına kendinizi bıraktığınızı hayal etsenize bir. Hayali bile içinizi ısıtmadı mı? Durun daha bitmedi, sucuk ekmek keyfini unutmayın sakın. Afyon’dan sucuk yemeden dönerseniz boşuna gitmiş olursunuz vallahi.

5. Erzurum/Palandöken

Erzurum’un -30 derecelere kadar düşebilen soğuğunu düşününce “Erzurum fikrinden emin miyiz ya?” diye sorgulamanız gayet doğal. Bütün kalın kıyafetlerinizi yanınıza alıp kat kat giyinirseniz soğuğu biraz olsun kesebilirsiniz. Erzurum’un en güzel yanı, Palandöken kayak merkezinin şehre çok yakın olması. Kayak yaptıktan 15 dakika sonra şehrin en güzel Cağ kebabını yemenin keyfini biz anlatmayalım, siz gidip yaşayın.

6. Kapadokya

Peri bacaları, balonlar, güneşin doğuşu ve batışı Kapadokya konulu instagram fotoğraflarının olmazsa olmazları. Zaten instagram sayesinde gitmesek de görmesek de o Kapadokya bizim Kapadokya’mızdır. Yine her mevsim güzel olan bir tatil noktamız Kapadokya ama kışın oluşan manzaraların keyfi de bir başka. Doğanın en güzel eserlerinden biri olan peri bacaları ve beyaz örtünün muhteşem uyumu bir fotoğraf karesine sığmayacak kadar güzel.

7. Trabzon/Uzungöl

Trabzon’un her bir yeri ayrı güzelliğe sahip tabii ama Uzungöl’ün kendine has bir havası var. Kendinizi turist gibi değil de oraların bir parçasıymış gibi hissetmeniz olası. Yazın yemyeşil, kışınsa bembeyaz olan Uzungöl’de karın sessizliğini iliklerinize kadar hissedip huzur dolacaksınız.

8. Maşukiye


Maşukiye doğanın ne kadar güzel olabileceğini her seferinde yeniden hatırlatıyor. Maşukiye sapağını gördüğünüz an hangi mevsimde olursa olsun dört bir yanınızı huzur kaplayacak ama kışın gitmenin keyfi başka. Kartepe’ye çok yakın olduğu için Maşukiye’de kafanızı dinleyip sakinliğin tadını çıkarabilir, Kartepe’de de içinizdeki durmak bilmeyen çocuğu eğlendirebilirsiniz.

9. Yalova

Kışın kat kat giyinseniz bile kemikleriniz üşüyorsa kendinizi kaplıcaların sıcak sularıyla ödüllendirmeyi denemenizi öneririz. İstanbul’dan sadece 1 buçuk saatlik yolculukla kendinizi Yalova’da kaplıcaların sularına bırakabileceğinizi söylersek, termal tatil daha ilgi çekici bir fikre dönüşebilir.

10. Ağva

İstanbul sınırlarından çıkmadan İstanbul’dan sanki kilometrelerce uzaklaşmışsınız hissini Ağva’da yaşayabilirsiniz desek herhalde bize katılırsınız. Tahmin ediyoruz ki Ağva’ya gitmek genellikle bahar aylarında ve yaz mevsiminde aklınıza geliyor. Halbuki Ağva kışın da İstanbul’dan bunalanlara kollarını açıyor. İstanbul’da karın keyfini sürmeyi bırak, kar bile yağmazken Ağva’da karın oluşturduğu manzarada kaybolup gidebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim