Ordu’da yaşayan ve 16 Mayıs tarihinde temsili olarak bir günlük askere alınacak engelli bireyler için, 19 Eylül Stadı’nda eğlence programı yapıldı. Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Ordu Şubesi tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen programda 5 engelli bireye askerlik kınası yakıldı. Türk bayraklı tişörtleriyle askerliğe ilk adım mutluluğunu yaşayan engelliler, aileleriyle birlikte fotoğraf da çektirdi.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, engelliler adına mutlu bir gün olduğunu söyledi. Her yıl, temsili olarak askerlik yapacak olan engelliler için kına ve eğlence etkinliği düzenlendiğini belirten Genç, “5 tane askerimizin kına yakma merasimini birlikte gerçekleştiriyoruz. İnşallah herkesi engelliler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi Başkanı Selma Gülseren de her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında engelli bireylerin temsili olarak askerlik yaptıklarını belirtti. TSD Ordu şubesi olarak, geleneksel hale getirdikleri kına merasimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Gülseren, bir gün de olsa 5 engelli bireyin askerlik görevini yerine getirmesinin onları mutlu ettiğini belirterek, “Bu kutsal görevi teneffüs etmenin haklı gururunu yaşıyorlar. Biz de onlarla beraber bu gururu paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Yılmaz Kır isimli engelli, askerliğin bir günlük dahi olsa kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

Programda ellerine kına yakılan askerler müzik eşliğinde oynayarak eğlendi.

Kaynak: iha