Hayvanlara ve doğaya karşı çok fazla ilgisi olan 14 yaşındaki Berkant Tatlı, Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesini kazandı. Yatılı olarak liseyi kazanan Tatlı’nın en büyük sıkıntısı tavuklarından ayrılacak olmasıydı. Tatlı’nın isteksiz tavırlarını gören ailesi, okul yönetimiyle görüşerek tavukları için bir çözüm yolu aradı. Okul yönetimi de Tatlı’nın hayvan sevgisine kayıtsız kalmayarak kümesi ve tavukları okul bahçesine getirmesine müsaade etti. Tavuklarından ayrılmayan Tatlı, şimdi her teneffüs tavuklarıyla vakit geçiriyor. Tatlı’nın hayvan sevgisini gören arkadaşları da Tatlı’ya tavukların bakımında yardım ediyor. Kümes sayesinde hayvanlara daha duyarlı hale geldiklerini belirten öğrenciler, kümesin ve tavukların okuldaki ortama farklı bir hava kattığını söyledi.

"KÜMESİ BÜYÜTÜP KULUÇKA MAKİNESİYLE CİVCİV ÇIKARTACAĞIZ"

Tavuklarını çok sevdiğini belirten Tatlı, "Hobilerim bitkiler ve hayvanlar. Özellikle tavukları çok seviyorum. Ben İzmit’teyken Habeş tavuğu besliyordum. Bakması için bir arkadaşıma vermiştim. Yaz tatili için anneanneme gelmiştim. O sırada bazı tavuklarımın telef olduğunu öğrendim. O arada okulu kazanmıştım. Ailem okul yönetimiyle görüştü. İki Brahma tavuğu daha alarak 4 tavuk ve kümesim ile birlikte okula getirdim. Arkadaşlarım beraber her teneffüs onlara bakıyoruz. Kümesi büyütüp kuluçka makinesi ile civciv çıkartacağız" dedi.

Berkant sayesinde okulun renk kazandığını belirten Biyoloji Öğretmeni Tuncay Çandar, "Hayvan sevgisi bitki sevgisi had safhada. Oldukça neşeli bir ortamları var. Öğrenciler farklı projelerle kapımızı çalıyor artık. Berkant iyi ki gelmiş okulumuza. Ailesine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: iha