Serbest iş bulun

Serbest çalışma , kendiniz için çalıştığınız ve projeleri sözleşmeye dayalı olarak tamamladığınız zamandır. Bir şirkette çalışmak üzere sözleşme imzalasanız bile, serbest çalışan olduğunuzda hâlâ serbest meslek sahibi olursunuz. Ve internette çok sayıda serbest çalışma işi var. Aslında işleri listeleyen çok sayıda serbest çalışan web sitesi var.

Upwork'e göz atmayı unutmayın. Onlar dünyanın en büyük serbest çalışma pazarıdır. Upwork, çok sayıda uzaktan serbest çalışma olanağı sunuyor. Web tasarımcıları, proje yöneticileri, yazarlar, grafik tasarımcıları ve diğer uzmanlık alanlarındaki serbest çalışanlara yönelik listeleri göreceksiniz. 15 milyondan fazla serbest çalışan, çalışmalarını Upwork'ten alıyor ve katılmak ücretsizdir. Ayrıca Upwork'te serbest çalışanlar için 2 milyonun üzerinde iş listeleniyor.

Upwork Türkiye

Upwork nedir? Upwork ile saatlik işlerden dönemsel işlere kadar uzanan geniş bir yelpazede gelir elde etme şansı yakalarsın. Elbette bunun için İngilizce bilmen gerekiyor. İşlerin neredeyse tamamı İngilizce ile yapılıyor.

Dünyanın en iyi İngilizce konuşan kişisi olmana elbette gerek yok. İşini anlayıp, açıklayabilecek kadar İngilizce bilmen birçok iş için yeterli.

Bunun için çeviri programlarını dahi kullanabilirsin.

Doğru çeviriler için teknik kelimeleri kontrol etmeyi unutmamalısın.

Bir YouTube kanalı başlatın

Bir YouTube kanalıyla çevrimiçi para kazanmanın birçok yolu vardır . En popüler yol videolarınıza AdSense reklamları eklemektir. Birisi reklamınıza her tıkladığında para kazanırsınız.

Ayrıca videolarınızda belirli ürünleri giyerek veya kullanarak YouTube'daki videolarınızdaki ürünlerin tanıtımını yapabilirsiniz. İnsanların mağazanızı ziyaret etmelerini ve ürünlerinizi satın almalarını veya ürünlerini tanıtmak için üçüncü taraf şirketlerle sözleşme yapmalarını sağlamak için çevrimiçi mağazanıza bir bağlantı ekleyin. İzleyicileriniz için ilgi çekici bir teklifinizin olduğundan emin olun.

YouTube kanalınızdan para kazanmanın bir başka yolu da sponsorlu içerik oluşturmaktır. Bu şekilde markalı ürünleri destekleyerek veya içerik pazarlama videoları oluşturarak kar elde edebilirsiniz.

Bir dropshipping işi başlatın

Dropshipping basit (ve karlı) bir iş modeli olabilir. Envanterinizi depolamak için ödeme yapmanıza gerek yoktur; bunun yerine aracı olarak hareket edersiniz. Size ürünleri toptan satacak tedarikçileri çevrimiçi bulun, ardından işaretleyin ve kendiniz için kar elde edin.

Dropshipping: Dropshipping, ürünleri doğrudan tedarikçiden satın almadan, müşteri siparişi aldıktan sonra tedarikçiye sipariş vererek ürünleri müşteriye gönderme yöntemidir.

Bilgisayarlardan giyime, takılardan sağlıklı gıdalara kadar size envanterinizi sağlayabilecek binlerce tedarikçi var. Bunu yaptığınızda ürünleri pazarlamak ve satmak için kendinize ait bir web siteniz ve/veya e-ticaret vitrininiz olması gerekecektir.

Çevrimiçi anketlere katılın

İster inanın ister inanmayın, anketlere katılarak internetten para kazanabilirsiniz. Boş zamanlarınızda ankete katılıp hediye kartı veya nakit kazanabileceğiniz çevrimiçi anket siteleri bulunmaktadır. Bazı ücretli anket sitelerinin diğerlerinden daha iyi olduğunu unutmayın.

Markalı Anketler, anketlere katılarak çevrimiçi para kazanmanın bir yoludur. Aynı zamanda birçok kişinin de favorisidir. Kayıt bonusları, yarışmalar, sadakat programları ve rekabetçi ödemeler var. Tamamladığınız her anket için 5$'a kadar kazanabilirsiniz.

Blog oluştur

Bloglar popüler bir para kazanma aracıdır çünkü oluşturulması kolaydır ve para kazanmaya yönelik birçok yol sunar. Bir konu hakkında biraz bilginiz varsa, çevrimiçi bir kurs oluşturabilir ve uzmanlığınızı blogunuza gelen kişilere satabilirsiniz. Veya belki de belirli bir konuda uzmanlaşmış bir blogunuz vardır. Blogunuzu ziyaret eden kişilere o konuyla ilgili kılavuzlar, şablonlar, e-kitaplar ve daha fazlası gibi dijital ürünler satabilirsiniz.

Satacak kendi ürünleriniz yoksa bağlı kuruluş pazarlamacısı olabilirsiniz. Bağlı kuruluş pazarlaması, sitenizde başkalarının ürünlerini tanıtarak çevrimiçi para kazanmanın bir yoludur. Birisi bağlantıya tıkladığında sponsor şirketten komisyon alırsınız. Katılabileceğiniz ve bağlı kuruluş pazarlamacısı olabileceğiniz kapsamlı bir şirket listesine sahip çok sayıda bağlı kuruluş ağı vardır.

Blogunuzdan para kazanmanın bir başka yolu da blogunuza AdSense reklamları koymaktır. Birisi reklama her tıkladığında para kazanırsınız. Pasif gelir elde etmenin harika bir yolu olabilir.

Bir uygulama geliştirin

Bir uygulama geliştirerek, markanın hedef kitlesinin mobil cihazlarının ana ekranına yerleştirilmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu şekilde oyunlaştırmanın, özel toplulukların ve etkileşimli içeriğin keyfini çıkarabilirler. Uygulama geliştiricilere talep var, bu nedenle kendi uygulamanızı geliştirmek veya ihtiyaç sahibi bir şirket için çalışmak, ekstra gelir elde etmenin harika bir yolu olabilir.

Sanal öğretmen olun

Eğitmenler her zaman talep görmektedir. İster öğretmen olun ister belirli bir bilgiye sahip biri olun, öğrencilerin notlarını yükseltmelerine ve sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olabilirsiniz. Öğretmenlik deneyimine ve konuya özel bir sertifikaya sahip olmanız gerektiğini unutmayın. Bu hem ebeveynler hem de öğrenciler için güvenilirlik yaratmaya yardımcı olacaktır.

Biraz araştırma yapın, böylece hedef kitlenizi anlayabilirsiniz. Becerileriniz arasından, öğretirken kendinizi güvende hissedeceğiniz konuları seçin. Uzmanlık sertifikasına veya ileri derece diplomaya sahip olmak size ek bir avantaj sağlayacaktır.

Sanal öğretmen olduğunuzda uygulayabileceğiniz birçok öğretim yöntemi vardır. Etkileşimli etkinlikleri, slaytları, hikaye anlatımını kullanabilir ve hatta kurs derslerinizi oyunlaştırabilirsiniz. Sanal öğretmen olmak çevrimiçi para kazanmanın etkili bir yoludur.

Etkileyici olun

Etkilenen kişiler, ürünleri sosyal medyada veya YouTube'da tanıtarak veya önererek bir ürün veya hizmetin potansiyel alıcılarını ikna etmeye yardımcı olan kişilerdir. Bu size çekici geliyorsa, nişinizin ne olabileceğini düşünmeye başlayın. Belki moda ya da seyahatle ilgileniyorsunuz. Belki teknoloji veya fitness ekipmanları hakkında çok fazla sözünüz var. Güçlü yönlerinizi göz önünde bulundurun ve bu güçlü yönlerinizi sergilemenize olanak tanıyan bir niş seçin.

Nişinizi seçtikten sonra sıra bir kitleye pazarlamaya gelir. Bunu bir blog aracılığıyla veya sosyal medya platformları üzerinden yapabilirsiniz. Hedef kitlenizi oluşturmaya başladığınızda onlara satış yapmaya başlayabilirsiniz. Eğer popüler olursanız, belirli markaları temsil etme ve onların ürünlerini tanıtarak para kazanma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Niş:çok fazla kategoriye dağılmadan, tek bir noktaya etkili şekilde odaklanmak gibidir. Bu durumu, bir web sitesi gözünden inceleyecek olursak eğer; tek bir alana ait anahtar kelimelerden oluşan web sitenizin, hedeflediği kitlenin de sınırlı olmasıdır.

Web siteleri oluşturun

Günümüzde her işletmenin bir web sitesine ihtiyacı vardır. Web tasarımcıları için çok büyük bir pazar var ve günümüzde site oluşturmak için nasıl kod yazılacağını bilmenize bile gerek yok.

 Sıfırdan bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Web siteleri oluşturmaya başlamadan önce bir niş seçmenin en iyisi olduğunu unutmayın. Oluşturduğunuz web sitesinin güzel bir portföyünü bir araya getirin, ardından oraya çıkın ve kendinizi pazarlayın.

Yatırım yapmaya başlayın

Gayrimenkul ve kripto para birimi gibi alternatif yatırım stratejilerine mutlaka göz atabilirsiniz ancak geleneksel borsayı da unutmayın. Yeterli paraları olmadığı için borsaya yatırım yapamayacaklarını düşünen pek çok insan var.

İyi haber şu ki, borsaya başlamak için genellikle minimum bir bakiye yoktur. Piyasada çok sayıda komisyonculuk platformu var, bu nedenle aralarındaki farkları açıklayan başarılı bir youtube kanalına göz atmak isteyebilirsiniz . Bu şekilde ihtiyaçlarınızı karşılayacak en iyi seçeneği seçebilirsiniz.

Borsada yatırım yaparken dikkatli olmanız gerektiğini unutmayın. Piyasanın yukarı mı yoksa aşağı mı gideceğini tahmin etmek zordur ve piyasanın ne yapacağını bildiğini vaat eden hiç kimse sizin çıkarlarınızı düşünmüyor demektir.

Bu nedenle borsayla ilgili birkaç ders almak, birkaç video izlemek veya birkaç kitap okumak isteyebilirsiniz. Yatırımlarınızı çeşitlendirmek her zaman iyi bir şeydir ve iyi bildiğiniz bir sektöre yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.

Sanatınızı ve fotoğraflarınızı satın

Başka bir seçenek de sanatınızı ve fotoğrafınızı satmaktır. Yaratıcı bir kişiyseniz, çevrimiçi para kazanmaya başlamak için yaratıcı ürünlerinizi satmayı düşünebilirsiniz.

Örneğin hayvanların fotoğraflarını çekmeyi seviyorsanız, bunları internette satabilirsiniz. Veya insanların fotoğraflarını çekme konusunda yeteneğiniz varsa fotoğrafçı olarak işe alınmayı isteyebilirsiniz.

Adınızı duyurmanıza yardımcı olabilecek farklı sosyal medya pazarlama stratejilerinden yararlanmaya çalışmalısınız . Böylece daha fazla insan sanatınızı ve fotoğrafçılığınızı öğrenecek ve sunduğunuz hizmetlerle ilgilenecek.

Sanatın birçok şekil ve biçimde geldiğini unutmayın. Bir boya fırçası konusunda yetenekli olabilirsiniz veya bir bilgisayarda yetenekli olabilirsiniz. Dijital sanat eserleri son birkaç yılda çok popüler hale geldi ve bilgisayardaki becerilerinizi başkaları için dijital sanat eserleri üretmek amacıyla kullanmak isteyebilirsiniz. Çevrimiçi bir iş kurmak veya kendi çevrimiçi mağazasını kurmakla ilgilenen bu kadar çok insan varken, yeni bir şirketin logosu olarak da kullanılabilecek sanat eserleri ve fotoğraflar bile üretebilirsiniz. Müşterilerinizden çevrimiçi varlığınızı genişletmenize yardımcı olabilecek incelemeler yazmalarını istemeyi unutmayın. Bu şekilde kendinize daha fazla iş yaratabilirsiniz.


Çevrimiçi çevirmen olun

İnternetten para kazanmanın bir diğer yolu da çeviri yapmaktır. İkinci bir dil konuşuyor musunuz? Eğer öyleyse, birisinin hizmetleriniz için size ne kadar para ödeyebileceğine şaşırabilirsiniz.

Bugün her zamankinden daha küresel bir dünyada yaşıyoruz. Eğer ikinci bir dil konuşabiliyorsanız hemen hemen her yerde daha pazarlanabilir hale gelirsiniz. Üzerinde çalışabileceğiniz farklı türde çeviri projeleri vardır.

Örneğin, bir görüşmede uzaktan çevirmen olarak görev yapmak isteyebilirsiniz. Bir doktor hastaya bilgi aktarmada zorluk yaşıyorsa, konuşmayı kolaylaştırmaya yardımcı olması için bir tercüman tutmaya karar verebilir.

Bir kişinin söylediklerini dinleyecek, diğer kişiye tercüme edecek ve söylediklerinizi anladığından emin olacaksınız. Daha sonra bilgiyi doktora geri çevirebilirsiniz. Bu mevcut seçeneklerden biridir ve kendi programınızı oluşturabilirsiniz.

Veya çevrimiçi para kazanmak için belge çevirisi yapan bir iş bulabilirsiniz. Örneğin, birisinin mahkemeye başka bir dilde bir belge sunması gerekiyorsa, bunu yapmasına yardımcı olması için bir tercüman kiralayabilir. Yapmak istediğiniz çeviri türüne bağlı olarak farklı sınavlara girmeniz veya belirli sertifikalar almanız gerekebilir. Çevirmen olarak ne kadar para kazanmak istediğinize karar vermek size kalmıştır.

Çevrimiçi anketlere katılın

Orada çok sayıda anket fırsatı var. Hangi fırsatın ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu dikkatlice düşünmeniz gerekir. Örneğin, bazı çevrimiçi anketler belirli bir alana odaklanma eğilimindedir. Diğer anketler, az önce izlediklerinizle ilgili bir ankete katılmadan önce sizden bir video izlemenizi isteyecektir. Farklı anketlerin farklı tazminat yöntemlerine sahip olduğunu unutmayın. Bazı anket programları, yalnızca kaydolduğunuz için size bir bonus sunar. Diğer anket programları sizin için çevrimiçi bir hesaba para yatıracaktır. Ayrıca, favori bir mağazaya veya restorana hediye çeki karşılığında nakde çevirebileceğiniz sadakat puanları sağlayacak anketler de vardır.

Gördüğünüz her ankete katılmaya uygun olmayacağınızı unutmayın. Geçmişiniz için hangi anket programlarının en iyi olduğunu düşünmeniz gerekir. Bu şekilde anket başına kazandığınız parayı en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Eski kıyafetlerini sat

Çevrimiçi bir e-ticaret işi veya kendi çevrimiçi mağazanızı başlatmak ilginizi çekebilir . Pek çok seçenek mevcut, bu nedenle internetten para kazanmak için eski kıyafetlerinizi satmayı düşünün .

Küçük bir ücret karşılığında kıyafetlerinizi memnuniyetle listeleyen birçok mağaza var. Genellikle bu çevrimiçi programlar her satıştan belirli bir yüzde alır. Kıyafetlerinizi nasıl fiyatlandıracağınızı öğrenirken bunu aklınızda bulundurun.

Dolabınıza bir göz atarsanız, içinde bir yıldan fazla süredir giymediğiniz kıyafetlerin olma ihtimali yüksektir. Dolabınızdaki tüm kıyafetleri çıkarıp farklı yığınlara bölmek isteyebilirsiniz.

Bir yığın, saklamak istediğiniz kıyafetler için, diğer bir yığın ise bağışlamak istediğiniz kıyafetler için olabilir. Son olarak, para kazanmak için satmak istediğiniz üçüncü bir kıyafet yığınınız olmalıdır. İyi fotoğraflar çektiğinizden ve kıyafetlerinizi çekici ürün açıklamalarıyla eşleştirdiğinizden emin olun!

Podcast oluştur

Son olarak, çevrimiçi para kazanmak için bir podcast oluşturmayı düşünebilirsiniz. Podcast'ler bugün geçmişte olduğundan daha popüler hale geldi. Pek çok kişi podcast'leri dinlemekten keyif aldı çünkü onları hemen hemen her yerden dinleyebiliyorlardı.

Bazı insanlar onları arabada dinlemeyi seviyor çünkü radyodaki reklamlar yerine podcast dinleyebiliyorlar. Diğer insanlar akşam yemeği pişirirken veya çamaşır yıkarken podcast dinlemeyi severler.

En iyi bildiğiniz şeyi düşünmeniz gerekir. Daha sonra bununla ilgili bir podcast başlatmayı deneyin. Örneğin, bir işletmenin nasıl kurulacağını anlıyorsanız bununla ilgili bir podcast oluşturmak isteyebilirsiniz. Veya yemek yapmayı seviyorsanız farklı tariflerin tartışıldığı bir podcast oluşturmak isteyebilirsiniz.

Kendinizi pazarlayın

 İnternetten para kazanmaya çalışırken kalabalığın arasından sıyrılmak önemlidir. Örneğin, serbest çalışan bir grafik tasarımcıysanız, tasarım portföyünüzü sergileyen ve potansiyel müşterilerinizin size ulaşabilmesi için iletişim bilgileri sağlayan bir web sitesi oluşturmak için Mailchimp'i kullanabilirsiniz.

İlgi alanlarınızın peşinden gidin : İnternetten para kazanmanın bir yolunu seçerken, yapmaktan keyif aldığınız bir şeyi seçin. İşiniz konusunda tutkulu olmak, daha kazançlı bir iş yapmanızı ve sizin açınızdan daha iyi bir deneyim yaşamanızı sağlayabilir.

Hangi Ürünler E-Ticarette Daha kolay satılır

E-ticarette en çok satılan ürünler çeşitlilik gösterebilir ve trendler zamanla değişebilir. Ancak, aşağıda e-ticarette genellikle popüler olan ürün kategorileri ve örnek ürünler bulunmaktadır:

1Giyim ve Moda:

Kadın ve erkek giyim ürünleri

Ayakkabı ve aksesuarlar

Çocuk giyim ürünleri

Spor giyim ve ekipmanları

2Elektronik ve Teknoloji:

Akıllı telefonlar ve aksesuarları

Bilgisayar ve tabletler

Elektronik oyunlar ve oyun konsolları

Kulaklıklar ve hoparlörler

3 Ev ve Dekorasyon:

Mobilya ve ev aksesuarları

Ev tekstili ve dekoratif ürünler

Mutfak eşyaları ve aletleri

Bahçe ve açık hava ürünle

4 Kişisel Bakım ve Kozmetik:

Cilt bakım ürünleri

Makyaj ve kozmetik ürünleri

Saç bakım ürünleri

Parfüm ve deodorantlar

5 Spor ve Fitness:

Egzersiz ekipmanları

Spor giyim ve ayakkabılar

Spor aksesuarları ve takımları

Outdoor ve doğa sporları ürünleri

6 Ev Eşyaları ve Beyaz Eşyalar:

Elektrikli süpürgeler

Mutfak eşyaları ve aletleri

Ev güvenlik sistemleri

Beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon vb.) u sadece birkaç örnek olup, e-ticarette satılabilecek ürünlerin sınırları geniş olabilir. Trendlere, hedef kitleye ve pazar taleplerine göre ürün seçimi yapmak önemlidir. Ayrıca, rekabetin yoğun olduğu kategorilerde farklılaşma stratejileri geliştirmek ve müşteri ihtiyaçlarına odaklanmak da başarı için önemlidir.

Dolandırıcılıklara dikkat edin

 Çevrimiçi para kazanmak için hangi yöntemi seçerseniz seçin, öncelikle gerekli özeni göstermeniz her zaman önemlidir. Fırsatın yasal olduğundan ve bir aldatmaca olmadığından emin olmak için araştırma yapın. Mümkünse, çevrimiçi para kazanma fırsatını yakalamadan önce yorumları okuyun ve biraz araştırma yapın.

Son düşünceler

İnternetten para kazanmanın sadece boş bir hayal olduğunu düşünebilirsiniz, ancak öyle değil. Çevrimiçi para kazanmanın birçok yolu vardır. Her gün binlerce insan bunu yapıyor ve siz de yapabilirsiniz. Ancak çevrimiçi para kazanmak için çevrimiçi bir varlık oluşturmanız ve kendinizi pazarlamanız gerekir.

Editör: Habererk Com