-Telefonunuzun kamerasında bulunan HDR modu, iki farklı pozlamada fotoğraf çekerek daha yüksek dinamik aralığa sahip bir sonuç elde etmenizi sağlar. Ancak, bu modu kullanmanız durumunda telefon aslında her fotoğrafı iki kez kaydediyor ve bu nedenle depolama alanını daha fazla kullanıyor. HDR modunu devre dışı bıraktığınızda ise fotoğrafların boyutunda yaklaşık yarı yarıya bir azalma gözlemleyebilirsiniz.

-WhatsApp, galeride bulunan fotoğrafların yanı sıra bir kopyalarını da uygulama içinde saklayarak telefonunuzda depolama alanı kullanır. Eğer WhatsApp'tan size gönderilen bir fotoğraf varsa ve o sohbeti silmediyseniz, hala telefonunuzda bulunmaya devam eder. Bu verileri temizlemek için WhatsApp'a giriş yapmanız gerekmektedir.

Adım adım yapılacakları şu şekilde:

WhatsApp uygulamasını açın.

Ardından, sağ üst köşedeki üç nokta (üç dikey nokta) simgesine dokunun. Bu size açılır bir menü sağlayacaktır.

Açılan menüden "Ayarlar" seçeneğini seçin.

Ayarlar bölümüne girdikten sonra, "Saklama Alanı ve Veriler" seçeneğini bulun ve ona dokunun.

Bu bölümde "Saklama Alanını Yönet" seçeneğini göreceksiniz. Ona dokunun.

Burada, istemediğiniz fotoğrafları bulabilir ve silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu şekilde, WhatsApp uygulamasının sakladığı gereksiz fotoğrafları temizleyebilir ve depolama alanınızda daha fazla yer açabilirsiniz.

- iPhone'da Safari tarayıcısı, daha hızlı sayfa yüklemesi için önbellekte web sayfası verilerini depolar. Eğer Safari önbelleğini temizlerseniz, cihazınızda daha fazla boş alan oluşturabilirsiniz. Ancak, bu durumda web sayfaları biraz daha yavaş açılabilir.

- "Mesajlar" uygulamasında bulunan gereksiz sohbetleri silmek olacaktır. Birkaç yıl önceden kalmış sohbet pencereleri de burada bulunuyor olabilir.

- iPhone cihazlarında özel olarak sunulan "Kullanılmayanları Kaldır" seçeneği sayesinde, uzun bir süredir kullanmadığınız uygulamalar otomatik olarak telefonunuzdan kaldırılır. Bu özelliği etkinleştirdiğinizde, kullanmadığınız uygulamaları manuel olarak silmek zorunda kalmadan depolama alanında tasarruf yapabilirsiniz.

Bu seçeneği aktive etmek için şu adımları takip etmeniz gerekir:

Ayarlar uygulamasını açın.

Genel seçeneğine dokunun.

iPhone Saklama Alanı (veya iPad Saklama Alanı) seçeneğini bulun ve ona dokunun.

"Kullanılmayanları Kaldır" seçeneğini bulun ve etkinleştirin.

Bu şekilde, iPhone cihazınızda uzun süredir kullanmadığınız uygulamalar otomatik olarak kaldırılacak ve depolama alanınızı optimize edeceksiniz.

Editör: Habererk Habererk