İran topraklarından sızma girişimlerinde bulunan teröristler, Van, Iğdır ve Ağrı'da saldırılar düzenledi. 3 ayrı saldırıda bir askerimiz şehit düştü, 7 askerimiz yaralandı. Saldırılara çok yakın bölgelerde İran ordusuna ait askeri üslerin olması, "İran, PKK'lıların geçişine göz mü yumuyor?" sorusunu da beraberinde getirdi. Yenisafak.com'a bilgi veren güvenlik kaynaklarına göre, İran ordusunun haberi olmadan teröristlerin bu bölgeden geçmesi mümkün değil.

ürk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda teröristlerin 32 mil güneye çekilmesi karşılığında askeri harekata ara verildi.

ABD ile Türkiye arasında mutabakatın imzalanmasından saatler geçmeden İran sınırındaki karakollara yönelik üç farklı terör saldırısı gerçekleştirildi.

PKK'lı teröristlerin İran sınırından sızarak gerçekleştirdiği saldırılarda bir askerimiz şehit düştü, 7 askerimiz yaralandı.

Bilgi veren güvenlik kaynakları, İran'a ait bölgede çok sayıda askeri üslerin bulunduğuna dikkat çekerek, teröristlerin bu bölgeden İran ordusunun haberi olmadan geçmesinin mümkün olamayacağını vurguladı.

İran hududundaki karakolların her tepenin sırtı üzerine mevzilendiğinin altını çizen kaynaklar, terör örgütü mensuplarının izlenmeden bu bölgeye yaklaşamayacağının altını çizdi.

Zamanlama dikkat çekti!

Türkiye'nin ABD ile güvenli bölge konusunda uzlaşmasının ardından İran sınırından gelen teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıların zamanlaması da dikkatlerden kaçmadı.

PKK'lı teröristler, özellikle bir kısmı İran sınırları içinde yer alan Kandil Dağlarını ana karargâh olarak kullanıyor.

İran Barış Pınarı Harekatı'na nasıl tepki verdi?

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından İran'dan gelen tepkiler de yakından takip edildi. İran medyası, Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu gibi bu operasyonla ilgili çok sayıda kara propagandaya imza attı. İran hükümetinden gelen çelişkili açıklamalarsa dikkatlerden kaçmadı.

İranlı imamlar, Cuma hutbesinde Barış Pınarı Harekatı’nı eleştirip Türkiye’yi ‘Osmanlı rüyası görmekle’ suçladı.

ABD ile Türkiye imzalanan mutabakattan tam 3 saat sonra, Van'ın Çaldıran ilçesinde Uzunyol Hudut Karakolu ile Soğuksu Karakolu bölgesinde devriye faaliyeti yapan askerlerimize İran tarafından ateş açıldı. Bu bölgede 1 askerimiz şehit düştü, 2 askerimiz yaralandı. Saldırının gerçekleştiği bölgeye çok yakın bir noktada İran ordusuna ait askeri üs bulunuyor.

Iğdır'da hudut karakolunu hedef aldılar

İran üzerinden Türkiye'deki sınır karakollarını hedef alan PKK'lı teröristler, Iğdır’ın Aralık İlçesi Gökay Hudut Karakoluna roketli saldırı düzenlendi. Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılan 1 asker ağır yaralandı.

Ağrı'da roketatarlı saldırı: 5 yaralı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı araca, PKK'lı teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1'i ağır, 5 asker yaralandı.

Editör: TE Bilişim