İran'da artan koronavirüs vakalarının artması sonrasında bir son dakika kararı alındı. Vakaların yoğun olarak görüldüğü yerlerde Cuma namazının kılınmayacağı ifade edildi.

İran'da artan koronavirüs vakalarının akabinde yeni bir karar daha alındığı gözlemlendi. Sağlık Bakanı Said Nemeki ve Koronayla Mücadele Merkezi tarafından yapılan uyarılar neticesinde vatandaşların sağlığı daha çok ön planda yer aldı.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur tarafından yapılan son açıklamada, İran'da koronavirüs salgını sonrasında 26 kişinin canından olduğu ve 245 kişi de ise bu virüse rastlandığı tespit edildi.

Cuma Namazı Kılınmayacak

İran'ın Tahran bölgesinde Cuma namazının kılınmayacağı bölgelerde böylelikle açıklanmış oldu.

Çin'in Vuhan bölgesinden tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı şu ana kadar 2810 kişi olduğu ifade edildi. Virüsün 82 bin 500 kişiye bulaştığı belirtilirken bunlardan 33 bin 250 kişinin bu hastalıktan kurtulduğu belirlendi. Çin'den sonra koronavirüs salgının en çok görüldüğü ülkelerden birisi de İran olarak gerçekleşti. İran'da şu ana kadar koronavirüs salgınından dolayı 26 insan canından oldu.

Editör: TE Bilişim