Sistem nasıl çalışacak;

Dernek üyesi servisçiler ellerindeki belgeleri sisteme yükleyecek. Bu evraklar İSAROD (İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası) İBB ve İstanbul Valiliğinin servis şoförlerinden istediği evrak ve belgeler.

Sistem başta İstanbul olmak üzere tüm illerde servis şoförünüzü tanımaya yardımcı oluyor. Şoförler sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili bilgilerini doldurup onaylanmak üzere İSED'e gönderilecek. Onay verilen şoförlerin servis izinleri ve gerekli olan belgelerin denetimi yapılarak öğrenci velilerine şeffaf bir şekilde sunulacak. Bu sayede aileler çocuklarını emanet ettiği şoförleri daha yakından tanıyabilecek.

Araçların arka ve yan kısımlarına yapıştırılacak olan QR kodunu öğrenci velisi akıllı telefonuyla okutabilecek. Okutma sonucu Servis şoförünün Adı, Soyadı, cep telefonu, ve plakası,  telefonunda görülecek. Diğer belgeleri görebilmek için servis şoforünden isteyeceği şifre ile diğer evraklara ulaşabilecek.

İSED Başkanı Cuma Tekin yaptığı açıklamada İstanbul Servis Esnafı Derneği'nin sosyal sorumluluk projesidir.

Bu projenin amacı İstanbul halkının şoför esnafına güvenini arttırmak, mesleğin gerektirdiği kriterlere uymayan kişileri sektörden uzaklaştırmak veya eksiklerini gidermek için fırsat tanımaktır.

Sektör çalışanı bizler, bu mesleği icra edebilmek için resmi kurumlardan 12 adet belge edinmek durumundayız. Denetimlerin düzenli yapılması bu belgelere sahip olmayan gayri resmi çalışanların aramıza dahil olmasını engelleyebilmek için oldukça önemlidir.

İstanbul taşımacılığının % 25 i servis araçlarıyla yapılmaktadır. Her 4 kişiden 1'nin araçlarımıza misafir olduğunu göz önünde bulundurursak, güvenilirliğin en üst seviyede olması gerektiği meslek gruplarından olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz.

'soforunutanı.com' bu anlamda İstanbul halkı için son derece önemli bir projedir. Kişiler seyahat ettikleri aracın bilgilerini, hizmet veren şoförün niteliklerini bu uygulama sayesinde öğrenebilecek ,yeterliliklerini sorgulayabilecek ve kendini güvende hissedecektir.

Popüler Markalar! Popüler Markalar!

Kullandıkları araçlarda bu uygulamanın çalışır durumda olduğundan emin olan İstanbullular gönül rahatlığıyla yolculuk edebilir, çocuklarını servislere güvenle teslim edebilir." dedi.

Editör: TE Bilişim