27 Mayıs 1980 Salı akşamı, eşi ve çocuklarıyla beraberken hain bir saldırı sonucu otomatik silahlarla vurularak şehit edilen dönemin Gümrük ve Tekel Bakanı MHP'li Gün Sazak'ın eşi Nilgün Sazak, 2012 yılında işkenceci savcı Nurettin Soyer’in Ülkücüleri teşhis ettirmeye çalıştığını anlattı.

Nilgün Sazak, 2012’da anlattığı olayda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Size bir şey anlatayım. Bir resimden kocamın katili ne benzettim birini. Polisler aldı götürdüler beni. Mamak'taki askeri cezaevindeymiş çocuk.  “Oraya gideceksin” dediler.  Peki, giderim dedim.  Gittim.

Nurettin Soyer diye komünist bir savcı. Bilmiyorum sonradan öğrendim. Dedi ki “Hanımefendi bakın bakalım benzettiğiniz adamı burada görüyor musunuz?”

Nasıl göreyim bütün hepsi dayaktan yüzleri,  gözleri,  şişmiş kıpkırmızı, kafaları tıraşlı hepsi birbirinin eşi. Dedim ki “ben bu resimde gördüğümü burada görmüyorum” benzetemedim.

 “Çıkın o zaman” dedi “Geçin önlerine bakın” dedi.

Şimdi ben biliyorum ki bunlar komünist. “Çıkayım” dedim, “ne olacak” çıktım.

 Şöyle gidiyorum bakıyorum çocuk gözümün içine bakıyor, “sakın sakın benzettim deme” ona bakıyorum aynı göz ifadesi, buna bakıyorum. Bir tanesinin önüne gittim kalbinin atışını duyuyorum.

Vallahi dedim biraz buna benziyor, ama bilemem.

“Alın içeri”dedi, meğerse polisler 11 tane Ülkücü çocuğu benim karşıma çıkartmışlar.

“Desem ki şu” “ülkücüler vurdu Gün Sazak’ı” diyecekler.  Allah dedirtmedi korudu.

 O solcuymuş ama yani “benzetiyorum” dedim, bundan da emin değilim.

Yanına bir genç verdiler, dedim ki “Savcı Bey yani ben emin değilim, sadece benzettim. Hele bu çocuğu hiç bilmiyorum” dedim.

Bana “Üzülme teyzeciğim üzülme sen dedi” meğer o çocuk Ülkücüymüş.”

Gün Sazak'ın eşi Nilgün Sazak, 29 Nisan 2013 tarihinde vefat etti.