Altın ve finans piyasaları analisti İslam Memiş, altın fiyatlarının daha da artıp artmayacağına dair merak edilen soruyu yanıtladı. İslam Memiş, son demecinde İran ile İsrail arasındaki mevcut gerilimin piyasalar üzerindeki etkisini değerlendirdi.

İran ve İsrail arasındaki bu gerginlik, altın yatırımcılarını da endişelendirdi. Gerilim sonrasında, altın piyasaları dalgalanmaya başladı ve ons altın fiyatları önce yükseldi, sonra düşüşe geçti. Yatırımcıların dikkati, İslam Memiş’in yorumlarına yöneldi.

2.380 Dolarlık Altın Fiyatına Dikkat

Nisan ayında yükseliş trendini sürdüren altın fiyatları, İran ve İsrail arasındaki karşılıklı eylemler sonrasında kesintiye uğradı. Ons altın fiyatı 2.384 dolardan 2.417 dolara yükseldikten sonra 2.373 dolara düştü. İslam Memiş, 2.380 dolar seviyesinin piyasalar için riskli olduğunu ve bu seviyenin altına düşülmesi halinde fiyatların 2.330 dolara kadar gerileyebileceğini ifade etti.

Emeklinin payına yine vaat düştü Emeklinin payına yine vaat düştü

İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın 45 doları bulduğunu ve 2.380 dolar seviyesinin piyasalar için kritik bir eşik olduğunu belirtti. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılıp kırılmayacağının izleneceğini söyledi.

Potansiyel Düşüş Trendi İki Hafta Sürebilir

İslam Memiş, ons altın için kritik bir eşik olan 2.380 dolar seviyesine vurgu yaparak, bu seviyenin altında bir kırılmada 2.330 dolar, üstünde bir kırılmada ise 2.415 dolar seviyelerinin izleneceğini dile getirdi. İran ve İsrail arasındaki gerilim unutulana kadar altın fiyatlarında düşüş beklentisinin devam edeceğini ve bu sürecin yaklaşık iki hafta sürebileceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi