Gazeteci İsmail Küçükkaya, normal takvimine göre Haziran 2023'de yapılacak seçimlerle ilgili flaş bir açıklama yaptı. Küçükkaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını ileri sürdü.

Küçükkaya, paylaşımında, "14 Mayıs 2023 pazar. Zorlu kış bitmiş olacak. Ramazan Bayramı geçmiş olacak. Bahar günleri. Erken mi? Evet erken seçim. Adaylık tartışması da olmaz. Siyaseten DP vurgusu. + 14 Mayıs anneler günü" ifadelerine yer verdi.

Ekonomist İbrahim Kahveci de daha önce seçim tarihine ilişkin yaazdığı yazıda "Yeni seçim yasasının süresi açısından en makul tarih 23 Nisan 2023 gibi duruyor." demişti.

Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez ise "Bir işaret yok net bir şekilde ama şu anda attığı popülist adımlar her ihtimale karşı ben sonbaharda bir seçim yapabilirim. Bunun alt yapısını hazırlayayım, diyor. O bakımdan teşkilatlarına talimat verdi. Yaz dönemini dolu dolu geçirin. Kapı kapı dolaşın. Teşkilatlarını tekrar harekete geçirmeye çalışıyor" açıklamasında bulunmuştu. 

Editör: Yadigar Hanım