Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Sedat Peker'in bir yakınıyla konuştuğunu ve yakının Peker'den haber alamadığını ifade etti.

El Cezire, organize suç örgütü lideri olmaktan hakkında tutuklama kararı bulunan Sedat Peker'in, BAE yetkilileri tarafından Türkiye'ye iade edilebileceğini belirten bir analiz yayımladı. Fakat tüm bunların ardından kanal bir düzeltme geçti. "Gözaltı" ifadesinin yer aldığı cümlenin kaldırıldığını açıkladı. Bu haberin ardından halktv.com.tr Yazarı İsmail Saymaz, Sedat Peker'in yakın çevresinden bir isimle konuştu.

Halk TV'nin özel haberine göre; El Cezire'nin yayınladığı haber ve düzeltmenin ardından halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Sedat Peker'in yakın çevresinde yer alan bir isimle konuştuğunu belirtirken, Peker'in yakını Saymaz'a "Sedat Peker ile dün akşam irtibatımız vardı ama bu bu sabah itibariyle irtibat kuramadık" bilgisini verdi.

“BULUNDUĞU ÜLKEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR”

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz 3 Aralık’ta Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında Sedat Peker'e ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Saymaz, Peker'in hala Dubai'de ailesi ile birlikte yaşamaya devam ettiğini söylemiş ancak ülke değiştirmek istediğini belirtmişti.

“BEŞ GÜNDÜR İLETİŞİM KURAMIYORUM”

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın ise 30 kasım tarihinde yaptığı açıklamada müvekkiliyle 5 gündür iletişim kuramadığını söylemişti.

Editör: TE Bilişim