Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için "Keşke Özbekistan'a gelseydi, görüşürdüm" açıklaması ile "Türkiye Suriye ile ilişkileri düzeltiyor mu?" soruları gündeme gelirken, bu açıklamaya tepki Suriyeli ve sığınmacı sorununa sık sık dikkat çeken Zafer Partisi'nden geldi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Ağustos'ta Soçi'de Putin ile yaptığı görüşmede "Sayın Putin rica etti; nasip olursa biz de inşallah oradaki toplantıya katılacağız” açıklamalarını hatırlatarak, toplantıya davetli olan Esad ile görüşme yapacağının gündeme gelmesinin ardından açıklamalarda bulundu. 

İsmail Türk yaptığı açıklamada “Zafer Partisi'nin Suriye politikasının ne kadar doğru olduğunu Suriye rejimi ile ilişkiye girerek, sınırımızdaki savaşın bitirilmesi Türkiye içindeki göç işgalinin sona erdirilmesi doğrultusunda iktidarı da etkilediği açık ve nettir. Zafer Partisi’nin, Suriye ve sığınmacılar politikasının Erdoğan’ı, Beşar Esad ile uzlaşma doğrultusunda adımlar atmaya zorlaması, gerçek muhalefeti Zafer Partisi’nin yaptığının en büyük delilidir” ifadelerine yer verdi.

Editör: Yadigar Hanım