İsmail Türk’ün ilk konukları, gazeteci, yazar ve şair Ertuğrul Kalafat ve Habererk Genel Yayın Yönetmeni Nil Apaydın oldu.

Programın ilk konusu ve başlıkları şu şekilde

İYİ Partide siyaset ve kadın algısı, siyasette kadının yeri ne?

Meral Akşener siyaset borsası mı başlattı?

Parti içerisindeki muhalefet hareketi ne durumda?

Yazar Ertuğrul Kalafat’tan İYİ Parti analizi

Yazar Ertuğrul Kalafat programda, İYİ Partideki demokrasi hakkında görüşlerini açıkladı. Kalafat, MHP’de yaşadıklarına atıfta bulunarak, MHP’de verilen demokrasi mücadelesini hatırlattı.

İYİ Parti kurulurken Akşener’in demokrasi mücadelesi vereceğini söylediğini hatırlattı. Kalafat, Akşener’in söylediğinin aksine İYİ Parti’de demokrasi sorunu olduğunun altını çizdi. Bu duruma örnek olarak İstişare ve danışma kurullarından söz eden Ertuğrul Kalafat, istişare kurulunun kesinlikle çalıştırılmadığını açıkladı.

Ertuğrul Kalafat İYİ Parti içerisinde çok ciddi sorunların var olduğunu söyleyerek, ülke çapında 40’a yakın teşkilatta kayyum davasının olduğunu açıkladı.

Kalafat, İYİ Parti Teşkilatlanmadan sorumlu Genel başkan yardımcımsı Koray Aydın’ın bu kayyum davalarından sorumlu olduğu söyleyerek, İl ve ilçe teşkilatlarında buluna Genel Merkez delegelerini kendi adamlarından seçerek, parti içerisindeki konumunu güçlendirmek ve hatta partiyi ele geçirmek olarak nitelendirdi.

Habererk Genel Yayın Yönetmeni Nil Apaydın’dan İYİ Parti’deki kadınlar hakkında açıklama

Habererk Genel Yayın Yönetmeni Nil Apaydın ise programda İYİ Parti’deki kadınlar ve konumları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’deki kadınlar konusunda milletvekili sayısına dikkat çeken Apaydın 39 vekilden 3 tanesinin kadın olduğunu söyledi. Öte yandan ‘2018’deki seçimlerde kadınlardan ve gençlerden oy istememize rağmen, üç kadın vekil ve parti yönetiminde hiçbir genç arkadaşımız görev almıyor’ dedi.

Habererk Genel Yayın Yönetmeni Nil Apaydın Antalya eski il başkanının bir kadını alıkoymak suçundan hapis cezası aldığını vurgu yaparak, Akşener’inde bir kadın ve anne olduğunu, buna rağmen bu il başkanının nasıl atandığını sordu.

İSMAİL TÜRK YOUTUBE KANALINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilişim