Akit TV'de yayınlanan Ters Kutuplar programında Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’ın sağlıkçılar için söylediği sözler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Onlarca sağlık çalışanı, dernekler tepki gösterirken Alan’a tepkiler sosyal medyada gündem oldu.

Korona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren ve salgınla en ön safta aylardır mücadele veren sağlık çalışanları için Akit TV’de söylenen sözler tepkilere neden oldu.

Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, sağlıkçıların 'özlük hakları' meselesini getirmesinden şikayet etti.
"Afrin’e ordumuz gideceği zaman subaylarımızın ‘bizim özlük haklarımızı verin’ demesi gibi. Yahu biz bunu mu konuşuyoruz?" ifadelerini kullanan Alan, sağlıkçıları da hedef alarak sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"TSK’nın oraya nasıl gireceğini mi konuşacağız, yoksa sizin özlük hakları konusunu mu? (…) Bu ne biliyor musunuz? ‘Rüşvetimi ver susayım’ mantığı gibi bir şey."

Alan'ın tepki çeken sözlerinin ardından birçok sağlık çalışanı hemşire maaş bordrolarını sosyal medya hesaplarında paylaştı.
 

Yeni Akit gazetesi haber müdürünün sağlıkçıları hedef alan sözlerine gelen eleştiriler sosyal medyanın gündemine otururken Twitter'da "#MuratAlanHaddiniBil" başlığı altında çok sayıda paylaşım yapıldı.

Akit TV'de yayınlanan Ters Kutuplar programına her hafta katılan Habererk Genel yayın yönetmeni İsmail Türk, Murat Alan’ın tepki çeken sözlerine, aynı programda cevap verdi.