İddialar üzerine HSK üyesi Mehmet Yılmaz Gazeteci-Yazar İsmail TÜRK'ü  mahkemeye verdi.

İddiaya göre olay söyle gelişmişti

MHP genel merkezi HSK üyesi seçimlerine katulacak ismi belirlemiş ve Hukuk İşlerinden sorumlu MHP'li vekil Oktay Öztürk'e vermişti. Oktay Öztürk ise HSK üyesi Mehmet YILMAZ ile bulularak belirlenen ismi ekarte ederek Mehmet Yılmaz ismini AKP'ye MHP kontenjanı olarak vermişti. 

Seçilen HSK üyesi Mehmet Yılmaz, bu iddialar üzerine Gazeteci-Yazar İsmail TÜRK'ü mahkemeye verdi. 

İsmail TÜRK ise bunun üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sorun yok. Ben sadece iddialarımı ortaya koydum. Benim iddialarımın doğru olup olmadığını anlamak için herhalde mahkeme iddia ettiğim adreste ki mekanın giriş ve çıkışları dahil güvenlik kameralarınındaki kayıtları isteyecektir! Zaten o zaman bu iddiaların gerçek olup olmadığı anlaşılır! Oktay Öztürk ile buluşup buluşmadıkları buradan belli olur! biz gazeteci ve haberciyiz söz konusu haberde kişiye yönelik bir hakaret bir iftira yoktur! Sdece bir iddia.  

İddiaya göre; Mehmet yılmaz MHP kontenjanından diğer aday elimine ederek edilerek kendisinin seçilmesine yöneliktir! Ha yok Mehmet yılmaz beni iktidar ve MHP seçtirmedi, ben demokratik yolla seçildim, çok adaletli bir seçimle geldim diyorsa bunuda mahkemede kamuoyuyla paylaşacak şekilde konuşup görüşeceğiz!

Editör: TE Bilişim