İsmail Türk’ün “Türkyılmaz” Belgeseli 25 Ekim'de Başlıyor! 

Habererk Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci İsmail Türk’ün hayatını ve Türklük uğruna verdiği 45 yıllık mücadeleyi anlatan İlteriş Vakfı ve Vakıf Başkanı Kaptan Mustafa Can önderliğinde, Alp Armutlu yönetmenliğinde hazırlanan “Türkyılmaz” belgeseli, 25-28 Ekim tarihlerinde CINE 1’in ekranlarında siz değerli izleyiciler ile buluşacak.  

İsmail Türk, Türkiye’nin yetiştirdiği aydınlık yüzlerden biri olarak tanınırken gerek düşünceleri gerek siyasi eğilimleriyle gerek sözleriyle pek çok kesimi rahatsız eden Türk, “doğruya doğru tespitleriyle” Türkçülük davasına hizmet etmiş ve 45 yıllık mücadelesini “gençlik verdik” tabiri ile ifade etmiştir. 

  

Siyasiler İçin İsmail Türk, 

Belgeselin yapımcısı Kaptan Can, belgeselin amacını şu sözlerle açıkladı; 

“İsmail Türk’ün Türkçülük uğruna kullandığı ömrünü, siyasiler nasıl gördü” bunu anlatmak istedim. Belgeselde, İsmail Türk’ün hayatının önemli dönemleri ve siyasi görüşleri ele alınıyor. 

  

Belgesel Ne Zaman Yayında Olacak?  

Habererk Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci İsmail Türk’ün hayatını ve Türklük uğruna verdiği 45 yıllık mücadeleyi anlatan Türkyılmaz Belgeseli, 25-28 Ekim tarihlerinde CINE 1 ekranlarında 30’ar dakikalık olarak 4 bölüm halinde yayınlanacak. 

Editör: Buse Ceren Balta