Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan bir vatandaşın adını duyan şaşırıyor. Türkiye’de hatta dünyada adaşının olmadığını iddia eden vatandaş, isminin tek olduğunu düşünüyor.

Kendinden önce 6 kardeşi olduğu için komşularının "bu kadar çocuk yeter, en son bu olsun" diyerek ismini Enson koyduklarını anlatan Enson Çoban isimli vatandaş, daha sonra yine kardeşi olduğunu kaydetti.

Yıllardır yol yapım şantiyelerinde işçi olarak çalıştıktan sonra memleketi Amasya’nın Suluova ilçesine yerleşen evli ve 3 çocuk babası 67 yaşındaki Enson Çoban, adını ilk kez duyan herkesin şaşırdığını ifade ederek, “Türkiye’de adaşım yok. Belki dünyada da yoktur. Gaziantep’te işlem yaptırmaya girdiğim bankada kimliğimde yazılı adıma inanamadılar. Evlenme cüzdanına kadar getirip çıkardık. Çalıştığım şantiyeden aldığım kimliği, ehliyetimi bile gösterdim. Öyle ikna oldular” diye konuştu.

Kimsede olmadığı için güzel bulduğu adını değiştirmeyi düşünmeyen Çoban’ın su yüklemesi için başvurduğu Suluova Belediyesindeki işlemini yaparken adını duyduğunda şaşıran görevli Salih Gümüş de, “Enson çok değişik bir isim. Biraz da yabancı isim gibi çağrıştırıyor” dedi.

Enson Çoban! duyan şaşırıyor

Editör: Yadigar Hanım