Gazze'nin sağlık sistemi çökerken, Husi saldırıları Kızıldeniz üzerinden gemi taşımacılığının cesaretini kırıyor; işte önemli güncellemeler.

Associated Press haber ajansının Perşembe günü ABD'deki harita uzmanlarından alıntı yaptığı haberine göre, kuzey Gazze'deki tüm yapıların üçte ikisinden fazlası savaşın başlangıcından bu yana yıkıldı ve bu da bölgenin uzaydan farklı bir renk ve dokuya sahip olmasına neden oldu.

Dünya Sağlık Örgütü perşembe günü yaptığı açıklamada , Kuzey Gazze'de artık işlevsel bir hastanenin bulunmadığını bildirdi .

Perşembe günü yaptıkları duyuruya göre, Kızıldeniz'deki Husi saldırıları sırasında Almanya'nın Hapag-Lloyd ve Hong Kong'un OOCL'si sulardan kaçınan son nakliye şirketleri oldu.

Perşembe günü Kanada, Kanada vatandaşlarının akrabaları ve Gazze savaşından etkilenen daimi oturma iznine sahip kişiler için geçici göçmenlik vizesi verileceğini duyurdu ancak ayrılmanın zor olacağı ve İsrail'in onayına bağlı olacağı konusunda uyardı.

İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları tarafından atılan roket yağmurunu önlediğini söyledi.

Otomobil İstinat Duvarından Düştü, 5 Yaralı Otomobil İstinat Duvarından Düştü, 5 Yaralı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi , İsrail-Gazze savaşıyla ilgili karara ilişkin oylamayı bir kez daha erteledi .

İsrail ile resmi diplomatik bağı olan az sayıda Arap ülkesinden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri'nin dışişleri bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Perşembe günü Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Hüseyin el-Şeyh ile bir araya geldi. Reuters'in haberine göre ikili, bölgeye yönelik insani yardım konusunu tartıştı ve Al Nahyan, iki devletli bir çözüm için müzakere çağrısında bulundu.

İsrail'in Eilat limanının genel müdürü Perşembe günü yaptığı açıklamada, İran destekli Husi grubunun Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarını artırmasından bu yana faaliyette yüzde 85'lik bir düşüş görüldüğünü söyledi.

Editör: Habererk Com