Filistin ve Arap basınında çıkan haberlere göre İsrail'in ölümcül hava saldırıları, gece boyunca Gazze'deki hedefleri vurmaya devam ederken, bölge sakinleri El Ahli Arap Hastanesi'ndeki ölümcül saldırının yasını tutarken onlarca kişiyi öldürdü .

Filistin Kızılayı'na göre İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus ve Ramallah bölgelerinde en az beş Filistinliyi öldürdü.

Biden, Mısırlı el-Sisi'yi Gazze'ye 20 kamyon insani yardımın girmesine izin verecek şekilde Refah sınır kapısını açmayı kabul etti, ancak anlaşmanın ayrıntıları hâlâ belirsizliğini koruyor. İsrail, çatışmaların başlangıcından bu yana Gazze'yi tamamen kuşatmış durumda.

Gazze hastanesine yapılan ölümcül grevle ilgili dünya çapındaki protestolar, ABD Kongresi'nde savaş karşıtı Yahudi göstericilerin tutuklanmasıyla devam ediyor.

Cenevre'deki BM Filistin Misyonu, Gazze'deki ölümcül hastane patlaması sonrasında İsrail'in "dezenformasyon"unu ve propagandasını kınadı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği ve 1.400'den fazla kişinin ölümüne yol açan saldırısından bu yana yaklaşık 3.480 Filistinli öldürüldü.

Lübnan, Gazze'ye yönelik devam eden "saldırıların" "tüm bölgeyi yakabilecek bir yangına" yol açabileceğini söyledi. Gazze'deki bir hastanede meydana gelen ölümcül patlamanın ardından protestolar Arap dünyasına yayıldı. ABD, istihbaratının İsrail'in hastaneyi vurmadığını gösterdiğini söylüyor.

Editör: Habererk Com