Habererk / Özel Haber

İş bulamayan işsiz avukatlar kendilerine yeni gelir kapısı buldu.

Sosyal medyada insanların birbirlerini eleştirmesi ve hakaret etmesini bilen bir grup avukat kendilerine gelir kapısı olsun diye vatandaşları mahkemeye veriyorlar.

Mahkemeyi kazandıklarında resmi avukatlık ücreti mahkeme masrafları gibi faizi gibi ücretlerle farklı mağduriyetler oluşturuyor.

Bu konuda Adalet Bakanlığı’nın ve Baroların vatandaşın bu şekilde mağdur edilmesini önlemesini millet tarafından talep ediliyor.

HABERERK KANUN MADDESİNİ ARAŞTIRDI!

TCK md. 123’te ‘Hürriyete Karşı Suçlar’ başlığı altında düzenlen “Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu” kapsamında işsiz avukatların dava açabileceği görüldü.

Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma Suçunun Unsurları

TCK 123. maddeye göre kişilerin huzur ve sükununu bozma amacıyla yapılan aşağıdaki üç seçimlik hareketten herhangi birinin yapılması bu suça vücut verir:

-Israrla Telefon Edilmesi,

-Israrla Gürültü Yapılması,

-Israrla Hukuka Aykırı Başka Bir Davranışta Bulunulması.

Özelikle de “Israrla Hukuka Aykırı Başka Bir Davranışta Bulunulması Suretiyle Huzur ve Sükunun Bozulması” unsurunda, “Facebook, whatsapp, twitter, instagram vb. gibi internet üzerinden iletişim ve mesajlaşmanın hukuka aykırı bir şekilde ısrarla yapılması da kişilerin huzur ve sükununu bozma suçuna vücut verir” ifadesi dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim