Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk’ün dün Twitter hesabından duyurduğu yazısı yayınlanmadı.

Öztürk, İmamoğlu’nun mağduriyeti hakkında yazacağını söylemişti.

Bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM eski Başkanı Arınç'ın  danışmanlığını yapan iktidara yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk’ün dün Twitter’da duyurduğu köşe yazısının yayınlanmaması dikkat çekti.

Kemal Öztürk, Twitter hesabında dün yaptığı paylaşımda “YSK kararı, uzun yıllar çok tartışılacak. Sadece #İstanbul seçimlerini değil, tüm siyaseti etkileyecek bir hava oluşmaya başladı. Ekrem İmamoğlu, başkanlığı elinden alınmış mağdur bir siyasetçi olarak, daha da önemli bir siyasi figür haline geldi. Detaylar yarınki yazımda” ifadelerini kullanmıştı.

Kemal Öztürk'ten açıklama

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul için verdiği seçimin tekrarlanması kararı tepkileri de beraberinde getirdi.

Karar iktidara yakın isimlerde de eleştirilere neden olurken, İmamoğlu'na yaşatılan mağduriyeti kaleme alan Kemal Öztürk'ün ilgili yazısını Yeni Şafak gazetesinin yayınlamaması dikkat çekmişti.

Konuya ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Öztürk, yazılarına ara verdiğini duyurdu.

Öztürk'ün açıklamaları şöyle:

"Bir çok yerden gelen yoğun sorular nedeniyle bir açıklama yapmam gerekti: Yayın politikası ve yazılarım arasındaki görüş ayrılığı nedeniyle yaşanan sorun yüzünden gazetem@yenisafak da yazılarıma ara verdim. Bunun her iki taraf için de daha uygun olacağını düşündüm. Saygılarımla"

Editör: TE Bilişim