İstanbul'daki mezar yerlerinin rüşvet karşılığında verildiği iddia edildi.

Sosyal medyada annesi vefat eden bir vatandaşın babası için de annesinin yanındaki mezar yerini almak istediğini, ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kişi ölmeden mezar yeri verilmeyeceği bildirilmesine rağmen para karşılığında bazı mezar yerlerinin tahsis edilebildiği iddia edildi.

Konuyu habererk.com Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk, sosyal medya hesabından gündeme getirdi. Türk, aile mezarlıklarında ölen kişinin yanındaki mezar yerinin başkasına verilmesinin Türk inanç ve geleneklerine aykırı olduğunu vurgulayarak, CHP'li yöneticilerin uygulamalarıyla Müslümanların geleneklerini yok saldığını söyledi.

Türk, paylaşımında, "CHP neden iktidar olamıyor? İşte böyle örnekleri gördükçe daha iyi anlıyorum. İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı Mezarlıklar Müdürlüğü, aile mezarlıkları oluşmasına engel oluyor! Örnek; adamın annesi ölmüş, babası da fazla yaşayacak durumda değil. Anne vefat edince evladı mezarını almış gömmüş, babası için de yer ayırtıp, parasını verip tapusunu alarak aile mezarlığı yapmak istiyor. Ama Büyükşehir Mezarlık Müdürlüğü ölmeden yok diyor. Yani bu annesinin yanı başkasına satılabilir demektir. Bu aile birliğine, Müslüman geleneklerine aykırı bir durumdur. CHP’li yöneticilerin Türk milletinin töresini, inançlarını, değerlerini bilmediğine delalet eder bu. Bu yapılan müslümanların gelenek ve adetlerini yok saymaktır" ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mezarlıklarla ilgili uygulamasını Twitter'da Metin Ata isimli kullanıcı da sitem dolu bir paylaşımla gündeme getirdi. 

Ata, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek yaptığı paylaşımında, "Anneniz ve babanız aynı yere defin edilir ise sizden mahkemede davacı olacağım. Bize müsade vermeyen Meclis kararı topluma aykırı. Siz bizden olamazsınız!!!" dedi.

Editör: Yadigar Hanım