İstanbul, doğal güzellikleri ve turizmi nedeniyle dikkat çeken, İranlıların ve farklı ülkelerdeki diğer turistlerin turistik ve dinlenme destinasyonlarından biri olarak biliniyor. İranlı turistlerin İstanbul'a seyahat etmesinin oldukça memnuniyet verici olduğunu dikkate alan havayolu ve turizm acenteleri, İran'ın farklı şehirlerinden bu şehre gitme imkanı sağlamaya çalışıyor.

Dolayısıyla İstanbul'a gitmek için önce Tahran'a gelmenize ya da İstanbul'dan Tahran'a oradan dönüş için bilet almanıza gerek yok. Şu anda bu şehre farklı şehirlerden seyahat etmek mümkün. İstanbul'a direkt uçuş olan şehirler hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız bu sayfanın sonuna kadar benimle kalın.

Tahran'dan İstanbul'a yolculuk

Çok eskiden beri pek çok gezgini İstanbul'a götüren ilk şehir Tahran'dır. Bu şehirde bulunan havayolu acenteleri, bu Türk şehrine bilet ve tur satın alma imkanı sağlamakta ve İstanbul'a direkt uçuşlar gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda yolcular İstanbul'dan Tahran'a bilet alarak Tahran'a dönüş ve direkt uçuşla Tahran'a dönüş de yapabilecekler. Ancak Tahran havalimanının yanı sıra İran'ın diğer şehirlerindeki birçok uluslararası havalimanından da bu şehre direkt uçuşlar mevcut. Bunlar şunları içerir:

Tebriz'den İstanbul'a Yolculuk

Tebriz, Türkiye'de İstanbul ve Van ili sınırına yakın şehirlerden biri olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda pek çok gezgin bu şehirden Türkiye'ye ve İstanbul'a girmeyi seviyor. Bu nedenle Tebriz'den İstanbul'a direkt uçuş da bulunmaktadır.

Tebriz Shahid Medani Havalimanı olarak bilinen Tebriz Havalimanı, İran'ın Orta Asya ve Avrupa ile hava sınırında yer alan İran'ın kuzeybatı bölgesinin en büyük havalimanı olarak kabul ediliyor. Bu çok iyi coğrafi koşullar, Tebriz'in ve uluslararası havaalanının uluslararası uçuşlarda çok önemli bir rol oynamasını sağlamıştır. Aynı zamanda Tebriz'den dünyanın diğer bölgelerine her gün çok sayıda uçuş yapılıyor ve bu arada Tebriz'in İstanbul'a yakınlığı nedeniyle bu iki şehir arasında direkt uçuşlar da yapılıyor.

Meşhed'den İstanbul'a Yolculuk

İran'da İstanbul'a direkt uçuş olan son şehirlerden biri Meşhed şehri ve Shahid Hasheminejad Uluslararası Havalimanı'dır. 540 hektarlık alanı ve iki yolcu pisti ile bu havalimanı ülkenin en yoğun havalimanlarından biridir. Ayrıca Hashminejad Havalimanı yılda 7 milyon yolcuya hizmet veriyor ve bu büyük bir hacim.

Aynı zamanda Meşhed'den dünyanın çeşitli destinasyonlarına ve şehirlerine birçok uluslararası uçuş yapılıyor ve bu arada Meşhed'den İstanbul'a ve tersi yönde uçuş da bu havalimanında haftalık olarak kurulan uçuşlar arasında yer alıyor. Bu nedenle Meşhed vatandaşlarının İstanbul'a gitmek için Tahran'a veya diğer İran şehirlerine gitmesine gerek kalmıyor. Ama döndüğünüzde Tahran'a gitmek isterseniz çözüm de kolay. Bunun için İstanbul'dan Tahran'a bilet alıp Tahran havalimanında inmeniz yeterli.

Tatilciler İçin Müjde: Yunan Adalarına Feribot Kolaylığı! Tatilciler İçin Müjde: Yunan Adalarına Feribot Kolaylığı!

İsfahan'dan İstanbul'a Yolculuk

İsfahan şehri, eşsiz tarihi ve turistik cazibe merkezlerinin yanı sıra, bu şehrin doğa tutkunlarına İstanbul gezisi için gerekli koşulları da sağlamıştır. İsfahan'ın Shahid Beheshti Uluslararası Havaalanı ve orada faaliyet gösteren çok sayıda seyahat acentesi gezginler için bu olanağı yaratıyor.

Elbette bu havalimanından yurt içi çeşitli destinasyonlara da uçuşlar mevcut. Bu şehirler arasında en çok uğrak şehirler arasında yer alan Sharjah, Tiflis, Viyana, Dubai, Kuveyt ve Adana şehirlerini sayabiliriz. Aynı zamanda İstanbul'a uçuş da haftalık olarak gerçekleştirilmekte olup, yolcuların hareketleri özel düzen ve hassasiyetle yapılmaktadır.

Şiraz'dan İstanbul'a Yolculuk

Tarihi Şiraz şehri de, donanımlı uluslararası havalimanıyla yolculara hizmet vermeye ve onları İstanbul şehrine aktarmaya hazır. Şiraz Havalimanı'nın Tahran Uluslararası Havalimanı'ndan sonra ülkenin en donanımlı havalimanı olduğu ve yurt içi ve yurt dışı birçok uçuşu kapsadığı söylenebilir. Aynı zamanda Şiraz havalimanından Basra Körfezi'nde bulunan şehirlere çok sayıda uçuş yapılıyor. Haftalık ve düzenli seferler arasında İstanbul uçuşu da yer alıyor.

Keşm'den İstanbul'a Yolculuk

Farklı şehirlerin yanı sıra Keşm Adası da İstanbul'a yolcu taşıma konusunda faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla Qeshm Adası'nda yaşıyorsanız veya bu adada kısa bir süre kaldıktan sonra İstanbul'a gitmek istiyorsanız koşullar sizin için mevcut ve bu konuda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Qeshm havalimanının ülkenin güneyinde çeşitli destinasyonlara yurt içi ve yurt dışı uçuşları kapsayan uluslararası havalimanlarından biri olduğu söylenebilir. Aynı zamanda bu havaalanı Derestan köyünde bulunmaktadır ve resmi adıyla Derestan Uluslararası Havaalanı olarak bilinmektedir. Bu havalimanı, iki havayolunun işbirliğiyle İran'ın ve dünyanın farklı şehirlerine önemli uçuşlar gerçekleştirerek gezginlere ve ada sakinlerine daha fazla memnuniyet yaşatıyor.

Urmiye'den İstanbul'a Yolculuk

İnceleyeceğimiz son şehir, Shahid Bekri Havalimanı'nın bulunduğu ve İstanbul'a seyahat etmenin koşullarını sağlayan Urmiye'dir. Bu nedenle gezginler ve Urmiye sakinleri bu şehirden İstanbul'a seyahat edebilir veya İstanbul'dan Urmiye'ye direkt uçuş yapabilirler.

Editör: İsmail Türk