İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından AKOM verilerini paylaştı. Ongun “AKOM verisine göre Salı sabahı İstanbul genelinde hava sıcaklığı daha da düşerek yer yer sıfırın altına inecek. Soğuk hava ve muhtemel kar yağışı nedeni ile yaşanacak olumsuzluklara karşı İBB ekiplerimiz teyakkuzda olacak, vatandaşlarımızı dikkatli olmaları noktasında uyarırız” dedi.

AKŞAM SAATLERİNDE KAR ETKİLİ

İBB AKOM'un paylaştığı verilere göre, İstanbul'da salı sabah saatlerinden itibaren kuzeyden gelen rüzgar kuvvetlenerek, saate 40-65km hızında esecek. Beraberinde sıcaklıkların da tekrardan kar değerlerine gerileyeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinden itibaren şehir merkezi dışında kalan Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur yağışları yaşanacak. Yağışların, akşam saatlerinden sonra il genelinde etkili olması bekleniyor.

SİBİRYA SOĞUKLARI ETKİLİ

Çarşamba akşam saatlerine kadar kentte etkili olması beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların yer yer sıfır derece ve altına gerileyebileceği tahmin ediliyor.  AKOM, eksiye düşen sıcaklıklar nedeniyle buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği uyarısında bulundu. Soğuk hava nedeniyle yaşanacak buzlanma gibi olaylara karşı İBB, 60 farklı noktaya kurulan Buzlanma Erken Uyarı Sistemi(BEUS) mesajlarından gelecek uyarılar doğrultusunda yollarda gerekli müdahaleyi yapacak.

Editör: TE Bilişim