Süper Lig'in 42. haftasında Galatasaray, sahasında Helenex Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak. Türk Telekom Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

İKİ TAKIMIN MUHTEMEL 11'LERİ:

GALATASARAY: Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Gedson, Babel, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Mohamed

YENİ MALATYASPOR: Ertaç, Chebake, Hadebe, Wallace, Hafez, Mallan, Zeki, Fofana, Adem, Mustafa, Tetteh

GALATASARAY'DA ONYEKURU BELİRSİZLİĞİ

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Radamel Falcao ve Emre Taşdemir, Yukatel Denizlispor maçında forma giyemedi. Bu iki ismin yanı sıra, annesi vefat eden Norveçli sağ bek Martin Linnes'in durumu belirsiz. Son antrenmanı sağ alt arka adalesinde hissettiği ağrı nedeniyle yarıda bırakan Henry Onyekuru'nun maça yetiştirilmesi bekleniyor.

Yeni Malatyaspor'da ise eksik yok.

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Galatasaray'ın şampiyonluğa ulaşabilmesi için, Beşiktaş'ın kazanması durumunda, rakibinin alacağı galibiyetten üç daha farklı bir galibiyet alması gerekiyor. 

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan maçı 1-0 Galatasaray kazanmıştı.

REKABETTE EN FARKLI SKOR 3-0

İki takım arasındaki kısa süreli rekabette en farklı galibiyeti 3-0'lık skorla Galatasaray aldı.

Süper Lig'de son haftaya şampiyonluk ümitleriyle giren sarı-kırmızılı ekip, puanlar ve ikili averajın eşitlendiği lider Beşiktaş'ın 2 averaj gerisinde bulunuyor. Beşiktaş'ın Göztepe deplasmanında kazanması halinde şampiyonluk için Galatasaray'ın genel averajda siyah-beyazlıları geçmesi gerekiyor.

Galatasaray ile Yeni Malatyaspor arasındaki 7 maçlık Süper Lig rekabetinde şimdiye kadar 3 golden fazla atılmadı. Sarı-kırmızılı ekip, Malatya temsilcisini 1 kez 3-0, 1 kez de 2-0'lık skorla mağlup etti. Galatasaray, diğer 5 lig karşılaşmasında Yeni Malatyaspor'a 1'den fazla gol atamadı.

Editör: TE Bilişim