İsveç’in başkenti Stockholm’deki belediye binası önünde toplanan terör örgütü PKK/YPG destekçisi grup, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından astıklarını gösteren bir video paylaştı. Görüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaşan ve kendilerini “Rojova Destekçisi” olarak adlandıran grup, Erdoğan’ı 2. Dünya Savaşı’nın son günlerinde idam edildikten sonra baş aşağı asılan İtalya’nın faşist diktatörü Benito Mussolini’ye benzeterek, “Tarih diktatörlerin nasıl sona erdiğini gösteriyor. Erdoğan’ın istifa zamanı geldi. Bu fırsatı değerlendirin ve istifa edin ki Taksim Meydanı’nda baş aşağı asılı kalmayasınız” dedi.

Çirkin olaya Ankara’dan sert tepki geldi. İsveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak “ faillerin bir an önce tespit edilerek cezalandırılması yönünde Türkiye’nin beklentisi” iletildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada “PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 11 Ocak günü Stockholm’de gerçekleştirilen, Sayın Cumhurbaşkanımızı da hedef alan terör propagandasıyla ilgili olarak İsveç’in Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak tepkimiz ifade edilmiştir. Büyükelçiye, ayrıca eylemi şiddetle kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, İsveç’in Üçlü Ahitname’yle verdiği taahhütlerin açık bir şekilde ihlali olan ve ülkemizin açıkça tehdit edildiği bu tür terör eylemlerine müsaade edilmemesi talep edilmiştir” denildi.

Eyleme İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'den tepki geldi. Bakan, durumu "iğrenç" sözleriyle tanımladı. 

Billström, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Halk tarafından seçilmiş bir devlet başkanını, belediye binası önünde asıyormuş gibi tasvir etmek iğrençliktir." ifadelerini kullandı.

Editör: Fatih Savuk