AKP’nin istenmeyen olaylar karşısındaki tutum ve açıklamaları akla ziyan.

Her kafadan bir ses çıktığı gibi aynı kafadan da farklı sesler, farklı yorumlar çıkmaktadır. THK’nun uçakları konusunda da aynı tutarsız açıklamalara tanık olmaktayız. Tıpkı 128 milyar Dolar’ın akıbetinin ne olduğundaki gibi.

Bakan Pakdemirli, “Antika, motorlarına kuşlar yuva yapmış” derken.

THK’nun pilotları ise “az bir bakımla bizler o antikalarda uçmaya ve yangınları söndürmeye hazırız ve gönüllüyüz” demekteler

Cumhurbaşkanı; “THK’nun elinde buraları söndürecek uçak filan yok” demekte.

Soralım bizde, gerçekten de THK’nun hangarlarında: “ATEŞ KUŞLARI” denen uçaklar var mı, yok mu? THK’nun kayyumu ise “bu uçaklar 4 milyon dolar bakıma muhtaç” demekte.

Ne olur cumhuriyetin kurumlarıyla kavgalı olmaktan kaçınalım. 1925’den beri bu alan da hizmet veren Türk Hava Kurumunu yaşatalım. Ne demişti ulu önder G. Mustafa Kemal: “İstikbal göklerdedir. “Gördünüz değil mi?

Efendim yurt dışından yardım tekliflerine, “İtibar” gerekçesiyle cumhurbaşkanı:” hayır kabul etmiyoruz” demiş ki!..

Neresinden bakarsanız bakın bu “Hayır” etmiyoruz sözcüğü bir skandal ve ülke yararına değildir. Acaba Sn. Erdoğan’ı böyle söylemlere kim ya da kimler ikna ediyorlar?

Yardımın nesi ve neresi “İTİBAR’a” zarar veriyor ki? Denize düşen yılana sarılır.

Soralım bakalım neden; aradan dört, beş gün geçtikten, yangınlar yeşili yuttuktan, börtü-böcek telef olduktan, yerleşim yerleri –köyler harap olduktan ve yangın önlenemez hale geldikten sonra yardım kabul ediyorsunuz?

Her alanda İTİBARA önem veriyorsunuz da 19 yıldır, 19 yangın uçağı alamadığınızı neden İTİBAR meselesi yapmıyorsunuz?

Neden ve niçin 50 milyon Dolar bulamadığınız için Tank-Palet fabrikasını Qatar ordusuna kiralamak İTİBAR meselesi olmuyor?

Neden Qatar’dan 450 milyon Dolar’lık uçan saray hediyesi İTİBAR meselesi olmadı?

Neden kabul ettiniz? Niçin Türkiye devleti güçlü ve itibar sahibi biz bu hediyeyi (!) kabul edemeyiz demediniz?

İşçiye, memura, emekliye: girebilmek için kırk takla attığınız AB ülkelerinin standartlarında maaş bile veremeyişiniz İTİBAR konusu olmuyor?

Salgın da üç maskeyi dağıtamamanızı İTİBAR konusu etmediniz?

Açılım süreci saçmalığında bebek katiline her hafta feribot göndermeniz, rahat etsin, yalnızlık çekmesin diye okeye dörtlü göndermeniz neden İTİBAR meselesi olmadı?

Vatandaş çöpten meyve sebze toplarken, askıda ekmek yanına, askıda elma, askıda çocuk bezi konulurken İTİBAR nerelerdeydi? Adamlarınıza beş altı maaş ödemek İTİBAR’ın neresinde

Beyler ormanlar yandıktan, dağlar yeşilliğini kaybettikten sonra İTİBAR olsa ne yazar, olmasa ne yazar?

Beyefendi, “Bu süreci eleştirmek devleti güçsüz ve itibarsızlaştırmak anlamına gelir.” Diye bir vecize (!) yumurtlamış.

Ben dahil biç bir TÜRK yurttaşı böyle bir şey düşünmez, aklının ucundan da geçmez. Yoksa siz şuur altınınızdakini mi söylüyorsunuz? Amacınız Türkiye Cumhuriyetini itibarsızlaştırmak mı?

Hiçbir felaketi iyi yönetemediğiniz gibi doğal afet yangını da yönetemediniz ve ülkeyi cayır cayır, göz göre göre yakıyorsunuz.

Kuru ve sözde İTİBARIN yangını söndürmediğini gördünüz ve anladınız inşallah! Ha bu size bir ders olsun.

Erken seçim şart oldu. Ülke yeni yüzler ve yeni stratejiler bekliyor.

Esen kalınız.