ZARRAB İŞLERİ

ABD’de olan bitenlere kulak kesilmiş vaziyetteyiz. İran, Halkbank, altın ihracatı vs derken… ABD müesses nizamının Türkiye’yi izaha çekmek istediği muhakkak… Bundan manada yek diğer husus, Reza Zarrab ismi olunca, AKP’li haramzadeler yine aklımızı tırmalıyor. Akıl ve idrakimizle şüphesiz farkındayız ki Halkbank özelinde ABD’nin Türkiye’ye bir operasyon çekmek istediği malum.

AMA…

Reza Zarrab etrafında şekillenen rüşvet hadisesi 17-25 Aralık ve ABD’yargısı eliyle kotarılan ameliyat girişimi kurgusuna hapsedilemez; sümenaltı edilemez. İmdi, ABD’de ALÇAK(!) bir itirafçı suretiyle mabadını kurtarma derdine düşen Zarrab’ın memleketteki akçeli işleri, esasen avam indinde akıldan hiç çıkmadı ve sorgulama biteviye sürdü...

AsyaBank’tan çektiği milyonluk kredilerle yalı alan ROK’un karısı Nagehan Alçı alenen ve utanmadan; Zarrab, Çağlayan, Bağış yolsuzluk ağının hiç gündeme alınmasını dahi istemiyor. Efendim Yolsuzluk işi tekrar mahkeme sürecine dâhil edilirse Ergenekon, Balyoz gibi davalarında tekrar gündene gelmesi gerekirmiş… Hadi oradan; tezgah olduğu aşikar, TSK’ya pusu kuran FETÖ yargısıyla Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan’ı nasıl aynı kefeye koyarsın?!. Katiyetle inanmaktayım 17-25 Aralık’ta ciddi bir yolsuzluk ve rüşvet ağı var. Belki Türkiye’nin en büyük yolsuzluk-rüşvet şebekesine şahit olduk. Evet, bu iş Ak Parti’nin kebir günahları arasındadır. Bakanların rüşvet alarak haramzade derekesine inmesi, en az Açılım Süreci ve bir dönem AKP’nin Fethullah Gülen yaltaklığı kadar vahimdir, müsamaha edilemez; unutturulamaz!

DEVLET BEĞİN FORMÜLÜ

Sn. Devlet Bahçeli her zeminde Türk siyasetini şekillendiren bir isim. Aldığı erken seçim kararları, hükümet tekliflerini elin tersiyle itişi, referandum ve iktidar ilişkileri açısından Devlet Beğ, çoğu zaman efkârı ters köşeye yatırmasını bilmiştir. İmdi, Devlet Beğ ittifak ve seçim pusulasının tanzimi hakkındaki çıkışı ile ilgi uyandırdı. Benim anladığım şu ki, Bahçeli MHP seçmenini motive etmek istiyor. İttifak gölgesinde yahut iktidar himmetine sığınmış MHP imajından kurtulmak için akıllı bir yol. Mesela; Cumhur ittifakına kim, ne kadar oy vermiş görünecek. MHP’li partisine sahip çıkacak; bu konu ittifak özelindedir ve mantıklıdır.

MEMLEKET İYİ DEĞİL

Gazeteleri ve haber ajanslarını tarayın, tuhaf tuhaf işlerle karşılaşırsınız; kediye işkence edenimiz bile var; en başta sorunumuz şiddet! Tahammülümüz kalmamış, çok çabuk celalleniyor ve tekme tokat birbirimize giriyoruz. En üzücüsü kadın cinayetleri devam ediyor. Toplum ruh sağlığı, ekonomi ve terörle mücadele kadar önemli… Büyük kentlerde asayiş meselesi çözülemedi… Şehirlerde can ve mal güvenliği ciddi bir sorun; millet ailesini alıp bir sahil kıyısına yahut mesire alanına gitmekte zorlanıyor; serseri bir kurşun canınızı alabilir. Üstüne sütlük her yer Suriyeli dolu; çoğu haydut ve nobran tipli… Yaşam zorluklarının yanına bir de asayiş meselesi ve durdurulamaz şiddet atağı eklendi.. velhasıl toplumun ruh hali ve huzuru iyi değil!

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!