31 MART Yerel seçimlerine 55 gün kalmışken İYİ parti de işler iyi gitmiyor.

Henüz 8 ilçede Belediye başkan adayı gösteren İYİ partide 9 ilçe de Belediye başkan adayı yok.

Büyükşehir belediye başkan adayını açıklamamış olması ayrı bir problem.

İYİ partinin dengelerini bozan, parti içinde ki  huzursuzluğu sebep olan il başkanı Recep TANER'İN istifası sonrasında yaşanan gelişmeler olduğu biliniyor.

Recep TANER'in istifa etmesinden sonra geçen 50 gün boyunca il yönetiminin kendi içinden bir il başkanı adayı belirleme çabaları sonuç vermeyince, Aydın İYİ parti kontenjan vekili Ömer KARAKAŞ devreye girerek Ahmet ERTÜRK'ÜN il başkanı olarak atanması sağladığını herkes biliyor.

Parti içinde bu atama sert tepkilere sebebiyet verdiği gibi EFELER Belediye başkan adaylığı için adı geçen Recep TANER adaylıktan çekildiğine dair yaptığı açıklamasını hatırlayalım.!

3 aydır İYİ parti kendi iç sorunları ile uğraşmak zorunda kalınca atama ile görevlendirilen Ahmet ERTÜRK'E olan güven bir türlü sağlanamadı

MHP milletvekilinden CHP'li Başkan'a ziyaret MHP milletvekilinden CHP'li Başkan'a ziyaret

Ahmet ERTÜRK 22 Aralık 2023 tarihinde parti tüzüğü gereği 45 günlük atama ile yeni il yönetimini oluşturmak üzere il başkanı oldu.

45 günlük il başkanlığı atama süresi dolan ERTÜRK

05 02 2024 tarihî itibariyle il yönetimi ve Divanını oluşturamadığı için yeni bir il başkan ataması yapılmadan il yönetimini açıklaması tüzük gereği mümkün görünmüyor.

Parti içinde bütün bu sıkıntılar yaşanırken, hiç bir partinin aday göstermek istemediği FATİH ATAY'IN İYİ PARTİ EFELER Belediye başkan adayı olarak ilan edilmesi parti içinde sert itirazlara ve istifalara neden oldu.

14 Mayıs seçimlerinde yaşanan küskünlük, kızgınlık ve öfkenin 31 MART seçimlerine yansıyacağını parti içinde konuşuluyor olması İYİ partinin yerel seçimlerde önemli miktarda oy kaybına neden  olacağı öngörülüyor.

9 ilçede belediye başkanı adayı belirlenemediği için olsa gerek İYİ parti Büyükşehir adayını bir türlü açıklayamadı.

İYİ partinin Büyükşehir, Nazilli ve Söke adaylığı için teklif götürdüğü isimlerden bir sonuç alamaması Atama milletvekili ve atama ile il başkanı olan Ahmet ERTÜRK'E olan güvenin her geçen gün azaldığını ortaya çıkardı.

Büyükşehir belediye başkan adaylığı için beklentinin her geçen gün İYİ PARTİ Milletvekili Ömer KARAKAŞ'IN olacağı yönünde çoğaldığı, bu isteğin özellikle İYİ parti Efeler belediye başkan adayı olarak transfer edilen Fatih ATAY tarafından istendiği kulaktan kulağa dolaşıyor.

İYİ parti 31 Mart seçimlerine 55 günlük bu süre içinde nasıl bir çalışma içinde olacak, nasıl bir sonuç alacak hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Sleyman Topbaş

Editör: Habererk Com