Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talepnamede belirttiğine göre, parti binasının kafeterya bölümünün ön camında 1 adet ve 4. katında 1 adet olmak üzere toplamda 2 adet mermi deliği tespit edildiği ifade edildi.

Şüpheli Melikşah E.'nin  talepnamede belirtildiği gibi atış yaptığı yer ile isabet alan binalar arasında fiziki bir engel bulunmadığı ifade edildi. Şüpheli hakkında terör ve örgütsel bağlantılara dair herhangi bir delil veya bulguya ulaşılamadığı da belirtildi.

Melikşah E.'ye 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'Bulundurma ruhsatlı silahı taşıma' suçları atfedildi. Şüpheli, bu suçları kabul etti ve dosya Seri Muhakeme Usulü Soruşturma Bürosu'na gönderildi. 'Ruhsatsız Silah Taşıma' suçundan dolayı Melikşah E.'nin 6 ay hapis cezası ve 300 TL adli para cezası talep edildi. Ayrıca 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçundan dolayı da 3 ay hapis cezası istendi ve bu cezaların hükmün açıklanmasının geri bırakılması talep edildi.

Dosyanın Seri Muhakeme Usulü'ne göre denetleme görevini yerine getirmek üzere Bakırköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi kararlaştırıldı. Mahkeme, gerekli inceleme ve denetlemeyi yaparak kararı onayladı. (DHA)

Editör: Gökçe Sevim