İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve beraberindeki partililer, Arnavutköy Belediyesi'ndeki Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlük iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kavuncu, "Vatandaşlarımızın ödediği vergilerin bir kuruşunu dahi zayi ettirmeyeceğimiz" ifadelerini kullandı ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Buğra Kavuncu'nun açıklamaları şöyle:

"Aziz Türk Milleti,

Değerli Basın Mensupları,

Çok kıymetli Dava Arkadaşlarım,

 6085 sayılı Sayıştay yasanın b ve ç bendinde belirtildiği üzere Sayıştay;

Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin; gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığını denetler, sorumluların hesap ve işlemlerinden kamu zararına yol açan hususları kesin hükme bağlar.

Sayıştay, Kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapar.

Sayıştay yasaların verdiği yetki ve görev kapsamında Arnavutköy Belediyesi'ni denetlemiştir. Denetleme sonucunu da ‘’İstanbul Arnavutköy Belediyesi 2017 Sayıştay Denetim Raporu’’ adı ile 120 sayfa olarak hazırlamıştır.

İYİ Parti olarak kurulduğumuz günden itibaren, adaletten yana olacağımızı ve hukukun üstünlüğünü savunacağımızı, vatandaşlarımızın ödediği vergilerin bir kuruşunu dahi zayi ettirmeyeceğimizi, her türlü usulsüzlüğe karşı dik duracağımızı, asla sessiz kalmayacağımızı belirtmiştik. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır!