Meral Akşener’in “bedel ödedim” açıklamasının gerçek yüzünü Afşın Hatipoğlu açıkladı Meral Akşener’in “bedel ödedim” açıklamasının gerçek yüzünü Afşın Hatipoğlu açıkladı

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki eski İYİ Parti ilçe başkanı Hüseyin Ergen’e yönelik silahlı saldırıyı planlayan Ahmet Çelik (41), kendisine para vermeyen Yahya Kurt’u (78) azmettirici olarak suçladı.

Ahmet Çelik, Yahya Kurt’un İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi eşi Ayşen Kurt’un (39) ‘sosyal medyada Ergen’i eleştiren paylaşımlar yaptığı için’ kendisine öldürme teklifinde bulunduğunu iddia etti. Ahmet Çelik, Yahya Kurt’tan 20 milyon lira talep ettiklerini, ancak olaydan sonra Yahya Kurt’un 3 milyon lira önerdiğini söyledi. Hüseyin Ergen, 31 Ocak’ta evinin önünde silahla vurularak yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve güvenlik kameraları sayesinde saldırıda kullanılan araç belirlendi.

Operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, aracın sürücüsü ve tetikçi Selahattin Oğuz’u yakalayarak tutuklattı. Saldırının planlayıcısı olduğu ortaya çıkan Ahmet Çelik, bir süre sonra karakola giderek teslim oldu. Ahmet Çelik, Yahya Kurt’un Hüseyin Ergen’i öldürmesi için kendisine para teklif ettiğini, ancak kendisinin 20 milyon lira, sonra da 10 milyon lira istediğini anlattı.

Ahmet Çelik, Yahya Kurt’un parayı çok görüp 3 milyon lira vermek istediğini, bu yüzden de Selahattin Oğuz’a saldırı emri verdiğini ifade etti. Ahmet Çelik, Yahya Kurt’la anlaşamayınca pişman olup karakola gittiğini belirtti. Manavgat cumhuriyet savcılığının talimatı üzerine Ahmet Çelik karakolda tutulurken, otel işletmecisi Yahya Kurt evinde gözaltına alındı. Ahmet Çelik ve Yahya Kurt’la birlikte saldırının ‘organizatörleri’ olduğu iddia edilen Y.A. ve F.E.D. de yakalanarak tutuklandı. Dört zanlı mahkemeye sevk edildi.

Kaynak: Haber Merkezi